Spring til indhold
Nyhed

Ny stærk profil til Odense Internationale Film Festival

25-08-2009

Mikkel Munch-Fals overtager rollen som kunstnerisk leder på OFF

I aften kulminerer den 24. udgave af Odense Internationale Film festival i et brag af en Awardfest. Det er ikke blot de mange vindere af de forskellige filmkonkurrencer, der afsløres i aften, også identiteten på den nye kunstneriske leder afsløres ved aftenens fest.

Det bliver Mikkel Munch-Fals, der overtager rollen som kunstnerisk leder efter Cecilia Lidin, der har været garant for den kunstneriske kvalitet på OFF siden 2006.

Mikkel Munch-Fals kender filmbranchen fra alle sider. Han er uddannet fra filmvidenskab på Københavns Universitet i 2001, har arbejdet som manuskriptforfatter og er instruktøren bag kortfilmene ”Partus” og ”Ynglinge”, som i øvrigt tidligere har været vist på Odense Internationale Film Festival. Senest har han markeret sig som vært på DR2’s filmmagasin ”Premiere”, som han forlod i juni måned i år, for igen at kaste sig over sin egen filmproduktion, og nu altså også jobbet som kunstnerisk leder af OFF.

Om rollen som kunstnerisk leder af OFF siger Mikkel Munch-Fals: ”Det er en fantastisk mulighed at få lov til at overtage en så sprudlende og levende festival, som OFF09 har været, og jeg glæder mig rigtigt meget til selv at få fingrene ned i materien og komme i gang med at planlægge OFF10. Det bliver en stor, men også spændende udfordring.”

Cecilia Lidin der forlader stillingen siger: ”Det har været 4 gode og fantastiske år med OFF, men jeg tror også på, at det er vigtigt, at der hele tiden kommer frisk blod til, så festivalen kan blive ved med at forny sig, og også i årene fremover kan markere sig internationalt i filmbranchen. Jeg ser personligt frem til at se, hvad Mikkel kan byde på til 25. års jubilæet næste år.”

Ét af Cecilias mest markante fingeraftryk på festivalen er en øget bredde i filmprogrammet. Cecilia har fastholdt dokumentarfilmene som en vigtig del af festivalen, men har også tilføjet et øget fokus på kortfilm og danske animationsfilm.

Dette års udgave af OFF bød også på et helt nyt visuelt udtryk og ingen ringere end den fabelagtige Martha Mae som festivalens ”ansigt”. Så der er masser at bygge videre på – og glæde sig til, når Mikkel Munch-Fals og festivalleder Birgitte Weinberger i fællesskab næste år slår dørene op for den 25. udgave af OFF. Et brag af en filmfest i Odense – OFF10!

For yderligere information og kontakt til Mikkel Munch-Fals: Birgitte Weinberger 6551 2821