Spring til indhold
Nyhed

Musik og begejstring!

25-05-2009

Internationalt topnavn som chefdirigent, store kunstnere, nyskabende crossover, dugfrisk dansk musik og rigtige klassiske hits. Odense Symfoniorkesters nye sæsonprogram er på gaden.


Odense Symfoniorkester har fået nyt motto: Musik og begejstring for alle. For den garvede koncertgænger med alle de store klassiske værker på cd-hylden, for den spritnye, for de yngste, de ældste - og for musikerne selv! Det er et særdeles veloplagt orkester, der lægger ud. Onsdag d. 13. maj fik musikerne nemlig julelys i øjnene, da Alexander Vedernikov blev præsenteret som Odense Symfoniorkesters nye chefdirigent fra august 2009. I den kommende sæson er der mulighed for at høre Vedernikov arbejde med orkestret i værker af Tjajkovskij, Sibelius, Stravinskij og Nielsen.


De kendte og de store

Vi byder på kendte symfonier af Haydn, Brahms, Bruckner og Tjajkovskij, og rigtig store solistnavne. Nikolaj Znaider både spiller og dirigerer Mendelssohns violinkoncert. Aldo Ceccato leder en lille Dvorákfestval, hvor vi blandt andet får Fra den nye verden, cellokoncerten og klaverkoncerten med fantastiske solister som Toke Møldrup og Benedetto Lupo. Theodor Guschlbauer dirigerer den anmelderroste klavervirtuos Vassily Primakov i Tjajkovskij, og Zehetmair står for en rigtig omgang Béla Bartók Blues, når Bartoks bratschkoncert er på programmet. Og så byder vi på violinkoncrter af både Beethovens og Sibelius.


- og de begejstrede

Fra orkesteret kommer vi også til at høre en række fremragende solister. Solotrompetist Per Morten Bye spiller Haydn ved åbningskoncerten, solohornist Tone S. Anker tager fat om smuk og melankolsk Britten, og både klarinettisten René Højlund Rasmussen, violinisten Pierre Guis og vores nye fløjtenist Lucia Klonner optræder. Og så kan man høre så eksotiske soloinstrumenter som japanske daikotrommer og strengeinstrumentet guzheng give modspil til et symfoniorkester.


Crossover, rock med, og skriv en symfoni

Er du til skæve og sjove vinkler, er der en Queenkoncert, hvor man kan rocke med uanset alder. Der er nyskabende crossover fra Spotfestivallen -09 i samarbejde med rockbandet Ave og Herning Drengekor. Eller hvad med uropførelsen af Marthinsens Snapshot Symphony, hvor vordende komponister kan komponere med via vores hjemmeside? Og så er der alle de spændende danske komponister. En uropførelse af Nørholm, værker af Abrahamsen, Simon Steen Andersen, Jesper Koch og selvfølgelig Carl Nielsen.