Spring til indhold
Nyhed

Mødre og døtre - kvinder i to kulturer

29-09-2009

Hvordan støtter vi bedst vores døtre – og hvordan lærer vi at forstå dem? Eftermiddagsarrangement i Vollsmose Kulturhus for kvinder med anden etnisk baggrund om at finde balancen mellem deltagernes gamle kultur og livet i Danmark. Og om hvordan kvindernes døtre også finder balancen, så de bevarer respekten for deres baggrund og samtidig får glæde af alle de nye muligheder, som Danmark tilbyder.


På mødet vil der bl.a. blive diskuteret emner som:

• Værdier og traditioner

• Frihed, ansvar og opdragelse

• Religion og traditioner i hverdagen

• Fritid, uddannelse, arbejde

• Mor og veninde – på én gang?

• Teenager i Danmark

• Hvordan er to kulturer en styrke frem for et problem


Arrangementet finder sted i Vollsmose Kulturhus torsdag d. 1. oktober kl. 16 og er åbent for alle. Der er fri entré.


Deltagerne vil få mulighed for at møde rollemodeller med henholdsvis somalisk, arabisk og tyrkisk baggrund, der vil dele deres erfaringer, sorger og glæder og fortælle om, hvordan de har skabt et godt liv for dem selv og deres familier i Danmark.

Der vil desuden være repræsentanter fra Sundhedscenter Vollsmose til stede ved arrangementet.


Kampagnen "Mødre & Døtre - kvinder i to kulturer" er lanceret af Integrationsministeriet, der også har udarbejdet en hjemmeside: www.nyidanmark.dk/modreogdotre. Ministeriet har desuden udgivet magasinet Mødre & Døtre som kan afhentes hos Sundhedscenter Vollsmose og i Vollsmose Kulturhus. Magasinet findes på dansk, arabisk, somali, tyrkisk og urdu, og indeholder personlige og vedkommende artikler om og med rollemodeller.


Til døtrene er der desuden et online debatforum, www.2kulturer.dk, hvor de kan diskutere og dele erfaringer med andre om at være ung kvinde i Danmark.


Yderligere information kontakt venligst:

Vollsmose Sundhedscenter: Mumtaz Khan tlf. 30 57 68 24

Vollsmose Kulturhus: Ann Christina Lie tlf. 63 75 08 81