Spring til indhold
Nyhed

Mere leg i byens rum

29-10-2009

Odense - legens by - bliver nu endnu mere legende, når to nye offentlige tema-legepladser og en række ”play-spots” i centrum opfordrer små og store til at lege, når de går eller cykler rundt i Odense.

Det gøres muligt, når Økonomiudvalget den 5. november forventes at afsætte 4,5 mio. kr. til de to nye legepladser og play-spots.


Forligspartierne bag Odense Kommunes kulturstrategi besluttede den 11. februar 2009 at fordele de midler, der oprindeligt var afsat til Vandkulturhuset på havnen til andre formål. Heraf er 4,5 mio. kr. afsat til offentlige legepladser.


Pengene bliver nærmere bestemt fordelt med 1,5 mio. kr. til play-spots i city, 1,5 mio. kr. til ny legeplads i Fruens Bøge og 1,5 mio. kr. til forbedring af en eksisterende skaterplads i Sct. Jørgensparken.


Borgmester Jan Boye (C) glædes over beslutningen om at få endnu mere leg ind i byen: - Odense har allerede cementeret sin position som legens by! Vi er godt i gang med at vise dette med mange spændende initiativer og det er dejligt, at vi nu kan konkretisere det yderligere med disse tre gode tiltag. Jeg forventer mig meget af både legepladser og play-spots og glæder mig meget til selv at afprøve de nye pladser med børn og barnlige sjæle.


Play-spots, leg i skoven og med cyklen
Play-spots er steder eller redskaber i byens centrum, som man tilfældigt ”falder over”, når man går rundt i byen. Et play-spot er både for børn og voksne og kan f.eks. være interaktivt lys, simpel robotteknologi eller andet, der motiverer til at hoppe, klatre og balancere. Det kan også være et enkelt legeredskab, som inspirerer til en anderledes stund i byens hektiske liv.
Play-spots’ne skal skabe leg og liv i gaderne og henvender sig til alle legebørn, både børn og voksne.

Fruens Bøge er et klassisk og skattet udflugtsmål for mange odenseanere og den nye temalegeplads i skoven vil i høj grad blive tilpasset med respekt for det dejlige skovområde, som den ligger i og med masser af muligheder for at bruge den omkringliggende natur. Den primære målgruppe er børn fra 3-10 år. 

 ”Tril og rul”-pladsen i Sct. Jørgensparken gør det muligt for børn og unge at lege med deres cykler – og at kombinere skateboards og cykler i en ny og udbygget cykelvenlig ”forhindringsbane”. Tril- og rul-pladsen skal tiltrække flere aldersgrupper på én gang, så de små kan lære af de store, eller de ældre kan lære af de yngre. Pladsen er allerede indrettet som skaterbane, men er meget nedslidt og får et helt nyt udtryk med den gennemgribende renovering.Flere oplysninger
Borgmester Jan Boye, 20 40 29 12