Spring til indhold
Nyhed

Massiv interesse for nethandel på Fyn

08-06-2009
Over 400 fynske webkøbmænd er samlet, når bl.a. e-pusheren og superiværksætteren Martin Thorborg den 8. juni giver strategiske og praktiske råd til, hvordan virksomheder med webshops opbygger en stærk platform og skaber øget salg på nettet.

Konferencen No business like e-business sætter spot på nethandel, som er en salgskanal i konstant vækst. Og interessen for emnet er ikke til at tage fejl af. Fyn har - ifølge en opgørelse fra PBS - 1300 webshops, og i det lys er de mere end 400 deltagere ikke mindre imponerende.

Hos Udviklingsforum Odense, som står bag konferencen, er man glade for interessen:

- Det er tydeligt, at vi har ramt et emne, der har klangbund hos de fynske virksomheder. At deltagerantallet svarer til næsten en tredjedel af den samlede branche, gør arrangementet til en af de mest succesfulde erhvervskonferencer på Fyn nogensinde, hvis man måler på den relative interesse i målgruppen, siger udviklingsdirektør Stefan B. Andersen.

Konferencen byder ud over Martin Thorborg bl.a. på oplæg fra Peter Zinck, bestyrelsesmedlem i Inspiration, som fortæller om strategierne bag Inspirations websatsninger – bl.a. den, der aktuelt kan ses kampagner for i de landsdækkende medier. Desuden giver kommunikationschef i Foreningen for distance- og internethandel, Henrik Theil, et indblik i den aktuelle status i branchen.

Stort vækstpotentiale i nethandel
Det er 10 år siden den første dankorttransaktion i forbindelse med en nethandel blev gennemført. Siden har branchen kun været i vækst. Og vækstpotentialet er så stærkt, at selv ikke den globale økonomiske krise kan stoppe den opadgående kurve. Julehandlen 2008 på nettet var eksempelvis bedre end flere af de foregående år.

Webshoppen er dermed blevet et ’must’ i den direkte relation til kunderne, og de fynske virksomheder er parate til at forsøge at tilkæmpe sig en endnu større del af væksten

- Der er et kæmpe potentiale i nethandel, og det er fantastisk, at de fynske virksomheder er parat til at gribe de muligheder, der eksisterer. Vores mål med vores nye e-handeltiltag er klart: De fynske webshops skal være bedre, og indtjeningen skal øges, fortæller projektleder hos Udviklingsforum Maria Hunosøe.

Fokus på fynsk e-business
Konferencen er en del af et strategisk fokus, som Udviklingsforum har rettet mod e-business. Udover konferencen har Udviklingsforum startet tre netværk for e-handelsvirksomheder, og så har et SWOT-team i løbet af foråret givet en håndfuld virksomheder gratis hjælp med at blive bedre i deres webbaserede salgsarbejde. SWOT-teamets arbejde munder nu ud i et e-businesscheck, som tilbydes til 30 fynske virksomheder.

Konferencen foregår mandag den 8. juni kl. 13.00-16.30 i Carlsberg Lounge på Fionia Park.

Pressen er velkommen til arrangementet. .

Yderligere information fås ved henvendelse til

Projektleder Maria Hunosøe på telefon 29 46 85 97
eller
Kommunikationschef Rasmus Hessum Hansen 29 33 54 25