Spring til indhold
Nyhed

Lyset over Vollsmose

18-03-2009

Torsdag d. 19. marts fortæller lyskunstner og designer Astrid Krogh om den spændende skabelsesproces hun er i fuld sving med i forbindelse med den forestående lys-udsmykning af Vollsmose Kulturhus. Nysgerrige interesserede kan dermed få en enestående mulighed for at se, hvad det er for idéer, tanker og billeder, der ligger bag det endnu ikke færdige kunstværk.


Den spændende lys-kunstner Astrid Krogh gæster Vollsmose Kulturhus torsdag den 19. marts.


Her holder hun foredrag under overskriften Lyset over Vollsmose, der drejer sig om de tanker, hun har gjort sig, og om de billeder der har inspireret hende som baggrund for den kommende lys-udsmykning af Vollsmose Kulturhus. Den står Astrid Krogh nemlig for.


Astrid Krogh, der er født i 1968, er faktisk tekstildesigner, men i flere år har hun arbejdet med lys i flere forskellige spændende materialer, farver og former.


Astrid Krogh er uddannet ved Danmarks Designskole, institut for produkt, i 1997. Hun har haft separatudstillinger på både Kunstindustrimuseet og på Trapholt, ligesom hun har deltaget i flere gruppeudstillinger i udlandet.


Astrid Krogh bruger naturligvis sin uddannelse som tekstildesigner i skabelsen af sine lysværker, der ofte indeholder tekstilmønster-elementer i udformningen.


Som en del af det forberedende arbejde til lys-udsmykningen af Vollsmose Kulturhus var Astrid Krogh på inspirationsbesøg i Vollsmose tidligere på året. Under sit ophold i Vollsmose besøgte Astrid Krogh forskellige Vollsmose-beboere for at finde inspiration i tekstilmønstre fra forskellige nationer.


For eksempel så Astrid Krogh på ægte tæpper fra både Afghanistan og fra Iran, og fik sig en god tekstil-snak med kvindelige repræsentanter fra disse lande, som begge parter var meget glade for.


Astrid Krogh mener, at ornamentik og tekstilmønstre er noget universelt og noget, der binder forskellige folk og kulturer sammen.

Det værk, som Astrid Krogh udformer for Vollsmose Kulturhus, er en sekskantet, fire meter høj roterende lys-skulptur, der skifter farver, mens den drejer rundt.


Lyset i skulpturen er LED-lys, og skulpturen bliver placeret på taget af Vollsmose Kulturhus, så man ikke kan undgå at lægge mærke til den, når man kommer til Vollsmose Kulturhus udefra.

Lys-skulpturen er unik, for den er specialdesignet til Vollsmose Kulturhus, hvilket også ligger i dens navn.


Lys-skulpturen hedder nemlig 5240 Vollsmose, og bliver et spændende varetegn for det aktivitets-summende Vollsmose Kulturhus, der ligger på adressen Vollsmose Allé 14, 5240 Odense NØ.


Der er fri entré til Astrid Kroghs foredrag, der starter kl. 19 torsdag den 19. marts og finder sted i Vollsmose Kulturhus.