Spring til indhold
Nyhed

Lindø-indsats: Odense og Kertemindes borgmestre til møde med Regeringen

01-10-2009
Tiden er inde til, at bl.a. Økonomi- og erhvervsministerens hensigtserklæringer erstattes af konkrete løfter og målrettede indsatser.
 
Torsdag den 1. oktober er Palle Hansborg-Sørensen (A), borgmester i Kerteminde Kommune, og Jan Boye (C), borgmester i Odense Kommune, på Slotsholmen.

Her skal de mødes med Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (C) og Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V). På mødet skal parterne drøfte, hvordan Regeringen kan medvirke til at afbøde effekterne af lukningen af Lindøværftet.

Mødet er et resultat af det brev, som de to borgmestre sendte sammen med formand for Region Syddanmark, Carl Holst den 3. september.
- Jeg har med tilfredshed konstateret, at blandt andre Økonomi- og erhvervsministeren tidligere har vist stor interesse for at mindske de samfundsmæssige konsekvenser af Lindøs lukning. Jeg har derfor en klar forventning om, at Regeringen nu er parat til at omsætte hensigtserklæringerne til konkrete løfter og målrettede indsatser, siger Palle Hansborg-Sørensen.

- Vi har allerede skabt en række initiativer, der kan medvirke til at udvikle værftsområdet og det fynske erhvervsliv. Men situationen på Lindø er så alvorlig, at den kræver en ekstraordinær indsats fra regeringens side. Regering har i lignende fortilfælde givet omfattende økonomisk støtte til særligt ramte områder. Derfor er vores forventning helt klart, at mødet baner vej for konkrete initiativer, siger Jan Boye.

Flere oplysninger:
Borgmester, Odense Kommune, Jan Boye (C); Tlf. 20 40 29 12
Borgmester, Kerteminde Kommune, Palle Hansborg-Sørensen (A); Tlf. 40 16 55 75