Spring til indhold
Nyhed

Legendarisk vokalkvartet på Magasinet i Odense

17-09-2009

For første gang nogensinde får Odense besøg af vokalkvartetten Manhattan Transfer, når Magasinet den 14. november lægger hus til en stor musikbegivenhed. Billetsalget til de nummererede pladser åbner torsdag den 17. september.

Manhattan Transfer har gennem de sidste 37 år eksperimenteret inden for et utal af musikalske genrer. Kvartetten har særligt befundet sig inden for jazzens verden men har også gjort sig inden for cabaret, pop, rock, latin, og symfonisk musik. Både som vokalkvartet og som individuelle solister har gruppens medlemmer fornyet sig gennem årene, og de står derfor nu som den ubestridt mest erfarne og velrenommerede vokalkvartet på den internationale scene.

- Jeg er stolt af, at det nu er lykkedes for Kulturmaskinen og Odense Vinterjazz at skaffe Manhattan Transfer til Odense. Det fynske publikum og de mange trofaste tilrejsende fans vil komme til at opleve gruppens store hits såsom "Operator", men jeg tror også, at de vil opleve nogle af de mere eksperimenterende numre, hvor medlemmernes vokale potentiale rigtig kommer til sin ret. Kvartetten har en populær appel og høj musikalsk standard og bredde, og jeg tror, at koncerten bliver et af højdepunkterne i koncertsæsonen 2009/2010 i Odense, siger Peder Bach, Chef for Kulturmaskinen.

Netop i disse dage er Manhattan Transfer topaktuelle med udgivelsen af deres nye album med musik af verdensnavnet Chick Corea. Kvartetten præsenterer den nye CD netop nu ved en koncertrække på det kendte jazzsted Blue Note i New York.

Individualitet og sammenhold
Grundlæggeren Tim Hauser mødte gruppens andet mandlige medlem, Alan Paul, da Paul som passager steg ind i Hausers taxa i New York. Dette blev starten på en lang karriere, som for alvor tog fart ved gennembruddet i 1972. Gruppens fire medlemmer har holdt sammen lige siden, og det har været muligt, fordi gruppens medlemmer hver især også har haft deres egen karriere som solister inden for forskellige musikalske genrer.

I 1981 skabte gruppen pladehistorie, da de vandt Grammy’er inden for kategorierne jazz og pop. I tidens løb har de vundet otte Grammy'er i alt, og de har udgivet 28 albums udover de individuelle udgivelser.

Billetterne kan købes på www.fynsbilletten.dk, www.danbillet.dk og www.moby-disc.dk.


Yderligere oplysninger
Kontakt Peder Bach, Kulturmaskinen/Magasinet på tlf. 6551 2820 eller e-mail: peba@odense.dk

Manhattan Transfer