Spring til indhold
Nyhed

Legekort til alle barnlige sjæle

16-02-2009

"Skal vi tage ud og lege på en legeplads i dag"?, spørger børnene i weekenden. Ja gerne, men hvor?


Odense Kommune vil gerne hjælpe alle barnlige sjæle til at komme ud og lege på byens over 250 udfordrende legepladser. Derfor er der udarbejdet et kort med angivelse af byens legepladser -  både de offentlige og dem som er tilknyttet en kommunal skole eller børnehave.
Foto: John Freddy, Fyens Stiftstidende
Rådmand Jane Jegind (V) siger i forbindelse med lanceringen af det nye legekort:
"Med det nye legekort vil vi gerne opfordre børnefamilierne til at komme ud og lege på de mange dejlige legepladser, som vores by har. Mange ved ikke, at de er velkomne til at komme og lege på skolernes legepladser uden for skoletiden. Også på de fleste af børnehavernes legepladser, er det muligt at komme og lege udenfor åbningstiden. Når vi indbyder alle børnefamilierne til at benytte legepladserne, er det for at gøre opmærksom på muligheden og dermed virkeliggøre Vision Odense - at lege er at leve"


Legekortet er prydet med fotos fra nogle af byens legepladser og samtidig angivet med forskellige markeringer så man umiddelbart kan se, hvilke legepladser der er offentlige eller knyttet til en skole eller en børnehave, hvilket naturligvis afspejler legepladsens aldersmæssige målgruppe.


Rådmand Anker Boye (S) fortæller i forbindelse med det nye legekort:
"Byen har inden for de sidste år fået nogle anderledes og spændende legepladser med forskellige temaer. I Højby ligger der eksempelvis en musiklegeplads med mulighed for at spille på kæmpe trommer eller spille xylofon i toppen af et klatrestativ. Andre steder i kommunen finder man en vand- og fiskelegeplads, en geometrisk legeplads, en elektronisk legeplads og en blomster- og sanse legeplads. Og det er blot nogle få af de mange spændende legepladser, som ligger klar til at familierne kan komme ud og lege".


Odense Kommune håber, at legekortet vil blive til inspiration for børnefamilierne i byen og dermed bidrage til at understøtte børnenes mulighed for udfoldelse, leg og fællesskaber.


"For børn er det jo altid herligt at komme på en anden legeplads end den, de sædvanligvis færdes på. Der vil være nye gemmesteder og anderledes legeredskaber, som kan understøtte udviklingen af den gode, udfordrende og kreative leg. Legepladsen  er samtidig et område for læring og udvikling af nye legekulturer. Derfor spiller legepladsen og uderummet i det hele taget en central rolle. Ikke kun i byens vision, men også i vores Børn- og Ungepolitik", siger Rådmand Jane Jegind.


Kortet med legepladser vil i den kommende tid blive omdelt til alle familier, som har børn i et kommunalt dagtilbud og vil endvidere være at finde på byens kommunale skoler. Kortet kan også ses og downloades fra Odense Kommunes hjemmeside: http://www.odense.dk/legepladser


Endelig kan legekortet også hentes på Borgerservice, på Vistit Odense (Turistinformationen) eller på en af byens biblioteker.

Foto fra Musiklegepladsen i Højby

 

For yderligere information:
 
Rådmand i Børn- og Ungeforvaltningen Jane Jegind, tlf. 6551 5000 / 20911031, mail jmj@odense.dk
Konsulent i Børn- og Ungeforvaltningen Agnete Kramme, tlf. 6551 5251, mail akra@odense.dk
Kort og Geografiske data, By- og Kulturforvaltningen Jesper Gaardboe Jensen, tlf. 6551 2558, mail jgje@odense.dk
Institutionsleder Kragsbjerg Marianne Barthelemy, tlf. 5137 1510, mail mer@odense.dk