Spring til indhold
Nyhed

Legefest på tværs af generationer

12-10-2009
Onsdag i efterårsferien kan bedsteforældre og børnebørn tage hinanden i hånden, når Odense leger på tværs af generationer. Alle store og små legebørn, bysbørn som gæster, er inviteret.

Det er rådmændene Jane Jegind (V) og Peter Rahbæk Juel (S), der har fået idéen til en legedag på tværs af generationer. Tanken er blandt andet at gøre Vision Odense mere nærværende for både de yngste og de ældste generationer. Men selve mødet mellem generationerne ligger også de to rådmænd meget på sinde.
- Gennem legen opnår vi en glæde og begejstring, der udvander alle generationsskel. Vi håber derfor, at mange børn vil tage deres bedsteforældre i hånden og kaste sig ud i legen. Både de yngste og de ældste kan nemlig lære meget af hinanden via legen, siger de to rådmænd, som begge håber, at "Leg på tværs af generationer" kan blive en tilbagevendende tradition for byens børn og ældre.
Jane Jegind og Peter Rahbæk Juel leger selv med i Munke Mose, hvor de mødes kl. 12 for at bygge og flyve med drager.

Highlights fra dagens program
Leg på tværs byder på leg over hele byen:

Tag en tur på kælkebakken i Eventyrhaven og bliv ført tilbage til "dengang vi havde ordentlige snevintre i Danmark" eller prøv kræfter med både nye og gamle sanglege
.
Der er masser af leg og bevægelse hele dagen i Munke Mose. Indimellem er der mulighed for at tage en slapper på Åfarten med fortællinger, sang og musik. Og kl. 12 kan bedsteforældre og børnebørn bygge en drage sammen med de to rådmænd Jane Jegind og Peter Rahbæk Juel.
Mød den lille rødhætte og ulven i helt ny forklædning på Brandts og i Cafébiografen. Eller smut en tur på Møntergården og se middelalderkomedien "Den forheksede Frier".

I Den Fynske Landsby kan bedsteforældre og børnebørn kaste sig over efterårets traditionelle sysler og blant andet være med til en griseslagtning. Eller de kan presse most og bage pandekager på Hollufgård.

Endelig kan børnebørnene give bedsteforældrene baghjul med fjernstyrede biler i Jernbanegade. Og på Jernbanemuseet er der fuld damp på alle tog lige fra de små elektriske til de gamle veterantog.

Kom og vær med, når Leg på tværs sætter gang i Odense onsdag den 14. oktober 2009 kl. 11.00 - 16.00.

Se hele programmet på: http://legensby.dk/odense-leger-i-efteraarsferien/leg-paa-tvaers-af-generationer/

Leg på tværs er et af Odenses Go Pink-arrangementer. Det er arrangeret af Børn- og Ungeforvaltningen, Ældre- og Handicapforvaltningen og By- og Kulturforvaltningen.

Mere information
Bo Stærke Jensen, projektleder på Leg på tværs, 6551 5013, bhsj@odense.dk
Rune Bager, projektleder på Go Pink kampagnen, 6551 1126, rb@odense.dk