Spring til indhold
Nyhed

Landskabspris 2009 til Tarup Davinde

20-11-2009

Den Danske Landskabspris 2009, til "Over sø og Land" i Tarup-Davinde
 
 
Tarup-Davinde I/S' bestyrelse, modtog fredag d. 13. november, i Arkitekternes Hus i København, "Den Danske Landskabspris 2009" for sit store og vedholdende arbejde for at styre omskabelsen af grusgravsområdet ved Tarup-Davinde, til et rekreativt område. Med prisen fulgte en check på 40.000 kr.

Det var bestyrelsesmedlem og byrådsmedlem fra Odense Kommune, Merete Østerbye som, på vegne af bestyrelsen, modtog prisen, og hun sagde bl.a.: "Landskabsprisen 2009 er en glædelig påskønnelse for det arbejde som allerede er gjort, men også en kæmpe motivation i den fortsatte udvikling af vores vision "Over Sø og Land i Tarup-Davinde" i de næste mange år. Bestyrelsen har fået forelagt nogle fantastiske ideer og visioner. Dem har vi troet på og skabt det økonomiske grundlag for deres gennemførelse til gavn for de mange borgere, brugergrupper og gæster som bruger området nu, og i fremtiden.

Den Danske Landskabspris er en ny pris i Danmark, der har til hensigt at sætte fokus på landskabsarkitekturen og forvaltningen af landskabet i både by og land.
Landskabsprisen bliver uddelt i et samarbejde mellem Praktiserende Landskabsarkitekters Råd, Kommunale Park- og Naturforvaltere, samt Danske Landskabsarkitekter.

Prisens tema har i år været "Bæredygtighed" og juryen lagde i sin bedømmelse vægt på at området har udviklet sig ud fra principper om bæredygtighed, bl.a. med "10 dogmer for landskabets udformning".Sekretariatsleder John Juul Henriksen udtaler i anledning af landskabsprisen: "Det er en stor anerkendelse af bestyrelsens vedholdende arbejde, og selvfølgelig også de medarbejdere i Tarup-Davinde I/S som udfører det daglige arbejde. På medarbejdersiden vil jeg dog særligt fremhæve tidligere sekretariatsleder Lise Bendix Madsen som i 10 år, om nogen, i samarbejde med grusgraverne, var landskabsdesigneren i området, og som bl.a. er idékvinden til de "10 dogmer for landskabsudformning". Hendes arbejde har dannet et godt grundlag for at arbejde videre med etableringen og driften af "Over Sø og Land i Tarup-Davinde".

Tarup-Davinde I/S, Odense Kommune og Faaborg-Midtfyn Kommune er ved at lægge en sidste hånd på en "Struktur og Helhedsplan" for Tarup-Davinde området, som skal medvirke til at sikre udviklingen af området de næste 20-30 år. Struktur og Helhedsplanen er en naturlig forlængelse af det arbejde og den planlægning som bestyrelsen i Tarup-Davinde I/S netop modtog Dansk Landskabspris 2009 for. Struktur og Helhedsplan forventes offentliggjort i løbet af foråret 2010.


 

Se Tarup-Davinde´s hjemmeside, Landskabspris 2009

Se Juryens bedømmelse her
Se de 10 dogmer her
Se Tarup-Davinde I/S' bestyrelse her