Spring til indhold
Nyhed

Kortere sygedagpengeforløb i Odense

27-08-2009

Målrettede aktivitetstilbud som motion og coaching hjælper sygemeldte borgere hurtigere i gang igen. Det viser nye tal fra Jobcenter Odense, der siden januar måned har øget indsatsen markant over for modtagere af sygedagpenge i Odense


Det er en god forretning at gøre en ekstra indsats over for sygemeldte borgere. Det er erfaringen fra Jobcenter Odense, der gennem et helt nyt pilotprojekt med 400 borgere har haft succes med at øge denne gruppes delvise raskmeldinger med hele 286 %. Det svarer til, at de 400 borgere havde en 13 % kortere sygdomsperiode, end de ville have haft under normale omstændigheder med en senere indsats og aktivering. Coaching, motion og erhvervsvejledning var bare nogle af de tilbud, der fik de 400 sygemeldte borgere i projektet hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet.


En tidligere indsats koster flere penge

Projektet viste også, at flere og bedre aktivitetstilbud til sygemeldte borgere kaster administrativt merarbejde af sig. En tidligere indsats på området kommer også til at koste mere, end det beløb Regeringen umiddelbart har sat af til kommunerne til at finansiere den kommende opgradering af sygedagpengeområdet.


Derfor var finansieringen af Regeringens nye sygedagpengestrategi et af punkterne på Byrådsmødet i går onsdag den 26. august, hvor Byrådet valgte at imødekomme Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningens indstilling til en opprioritering af området.


”Når vi pludselig erfarer, at en bedre og tidligere indsats over for sygemeldte borgere både er en gevinst for borgerne selv og for kommunens samlede økonomi, er det klart, at det er tilbud, vi som kommune bør fortsætte med at tilbyde,” lyder det fra Rådmand Erik Simonsen. ”Derfor er jeg meget glad for, at Byrådet i går vedtog at fortsætte det aktivitetsniveau, som Jobcenter Odense påbegyndte i foråret, og som kan afkorte sygemeldingerne i Odense betragteligt.”


Yderligere oplysninger

Erik Simonsen, Rådmand: 28 94 11 09

Jørgen Peter Holst, Jobcenterchef: 40 31 17 99