Spring til indhold
Nyhed

Kommunal utilfredshed med lovforslag om gadebelysning

04-06-2009
Borgmestrene i seks af landets største kommuner har i dag den 4. juni sendt et brev til Kommunernes Landsforening. I brevet beder borgmestrene KL om at tage konsekvenserne af et lovforslag om afgift på el til belysning op i forbindelse med forhandlingerne om næste års økonomiaftale.

Lovforslaget vil betyde merudgifter for over 200 mio. kr. kommunerne, der ikke har andre muligheder end at finde pengene i et lavere serviceniveau, som skatteborgerne vil mærke.

Eksempelvis har Odense Kommune regnet på konsekvenserne af lovforslaget og her er vurderingen, at forslaget vil betyde øgede udgifter for ca. 8,5 mio. kr. årligt.

Borgmester i Odense, Jan Boye (C) udtaler i den forbindelse:
- Lovforslaget har den meget uheldige konsekvens, at det rammer kommunerne ualmindeligt hårdt. Derfor er jeg gået sammen med borgmestrene i de øvrige store kommuner om at sende et brev til Kommunernes Landsforening. Vi synes simpelthen ikke, at lovforslaget er gennemtænkt, rent økonomisk, fordi kommunerne kommer til at betale størstedelen af regningen. Derfor vil vi have taget problemet op i forbindelse med økonomiforhandlingerne.

Læs brevet her

Flere oplysninger:
Jan Boye, 20 40 29 12