Spring til indhold
Nyhed

Storstilet job- og uddannelsesmesse for de unge

23-09-2009

Stand-up, skuespiller- og professionel fodboldoptræden. Der vil være masser af kreative indslag, når Jobcenter Odense i morgen den 24. september inviterer ca. 1000 unge ledige til stor job- og uddannelsesmesse


Der er tænkt nye og kreative tanker, når Jobcenter Odense i morgen den 24. september rykker fra Tolderlundsvej til Magasinet og Kulturmaskinen for at holde stor job- og uddannelsesmesse. Ca. 1000 ledige unge under 30 år er inviteret til en anderledes dag med både spændende indslag og faglige input:


”Formålet med hele job- og uddannelsesmessen er at vise de unge, at det altså, trods krisen, godt kan lade sig gøre at få et godt job eller en fed uddannelse,” siger Christian Blaschke, afsnitsleder i Jobcenter Odenses Virksomhedsservice. ”Netop i forhold til krisen har det jo netop vist sig, at det er godt at have en uddannelse at falde tilbage på, og et af messens formål er derfor at give de ufaglærte unge et skub i retning af skolebænken.”


Praktikpladser i spil

Messen afholdes i samarbejde med lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner, og begge områder vil være rigt repræsenteret i morgen. De unge kan dagen igennem få råd og vejledning i forhold til både uddannelse og job – nogle kan endda være så heldige at få en praktikplads:


”Vi har selvfølgelig sørget for, at de virksomheder, der kommer, er virksomheder med ledige praktik- eller elevpladser,” fortæller Christian Blaschke. ”Og så har vi i det hele taget sammensat messen, så den tager udgangspunkt i de unge og ikke i os selv. Vi har inviteret dem i byen til en god og indholdsrig dag i stedet for at indkalde dem til endnu et traditionelt kontormøde.”


Dagens program

Job- og uddannelsesmessen slår dørene op kl. 10.30, og Borgmester Jan Boye byder velkommen kl. 11.00. Herefter vil dagen byde på spændende indslag fra bl.a. en skuespiller, en professionel fodboldspiller og en stand-up’er. Dagen igennem vil uddannelsessteder og lokale virksomheder stå klar til at rådgive og vejlede de unge om deres fremtid.


Målgruppen for torsdagens messe er arbejdsmarkedsparate ledige i Odense Kommune under 30 år med en kortere eller ingen uddannelse.


Virksomheder, der gerne vil høre mere om etablering af praktik- og elevpladser, er meget velkomne til at kigge forbi Kulturmaskinen, Farvergården 7, i tidsrummet 13.00-15.00


Se program for messen på www.odense.dk/jobcenter


Yderligere information

Christian Blaschke, Afsnitsleder: 6375 6440 / 2034 9560

Dorte Aagaard, Konsulent: 6375 6307

Connie Beier, Konsulent: 6375 6324