Spring til indhold
Nyhed

Jobcenter Odense vinder national integrationspris

21-10-2009

Det var stolte og glade repræsentanter fra Etnisk Jobteam i Jobcenter Odense, der i går vandt en af Integrationsministeriets fem eftertragtede integrationspriser i Cirkusbygningen i København.


Og prisen går til...
Om begrundelsen for, at netop Jobcenter Odense, Etnisk Jobteam løb med Myndighedsprisen, sagde dommerne bl.a., at Jobcenter Odense har ramt en integrationslinje med mange spændende muligheder. Etableringen af den deciderede integrationsenhed i Odense, Etnisk Jobteam, har bevirket, at man i langt højere grad end før har succes med at integrere den tungere gruppe af etniske borgere på arbejdsmarkedet, herunder de etniske kvinder.

Jobcenter Odense har på bare to år hjulpet intet mindre end 300 etniske kvinder i arbejde eller i uddannelse, hvilket svarer til ca. 20 % af målgruppen.


Rådmand Erik Simonsen siger:
” Prisen er et stort skulderklap til Odense Jobcenter. Den særlige indsats har vist sig at bære frugt, og det er vidunderligt at opleve glæden ved at være et foregangseksempel på, hvordan man skaber en vellykket vej til arbejdsmarkedet for de borgere, som kun få troede, havde en chance. Som rådmand på integrationsområdet er jeg stolt over, at Odense nu igen hjemtager prisen, fordi vi gør det rigtig godt.”


Odense har de sidste to år i træk også vundet en af de fem integrationspriser. I 2008 vandt Parshank Saeed fra Odenses integrationsråd Ildsjælsprisen, og i 2007 vandt Odenses integrationsråd Integrationsrådsprisen.


Somalisk borger med på scenen
Repræsentanterne fra Jobcenter Odense havde i går taget en af deres tidligere ”kunder” med til festlighederne i Cirkusbygningen, nemlig den somaliske kvinde Ruqiyo Salaad Hussein og hendes nuværende arbejdsgiver Marianne Jensen.

Ruqiyo Salaad Hussein fik for halvandet år siden, efter 12 år i Danmark, sit første arbejde i Danmark som rengøringsassistent på Minibo Bjørnemosen – et botilbud for psykisk og fysisk udviklingshæmmede. Hun er bare en af de mange kvinder, som Jobcenter Odense gennem de sidste to år har hjulpet ud af kontanthjælpesystemet:

”Det er vigtigt for os, at de arbejdsgivere i Odense, der i samarbejde med os aktivt vælger at gå ind i integrationen, også tildeles en del af æren, når vi som i går modtager en integrationspris. De fine resultater i Odense er frembragt gennem et samarbejde med mange parter, og det var væsentligt for os at pointere i går ved prisoverrækkelsen,” siger Odenses integrationschef Birgitte Vinsten.

Direktør Kristian Buhl Hansen fra Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense modtager integrationsprisen af Kronprinsesse Mary
Direktør Kristian Buhl Hansen fra Social- og Arbejdsmarkeds-
forvaltningen i Odense modtager på vegne af Jobcenter Odense
 integrationsprisen af Kronprinsesse Mary

Det glade vinderhold med pris og blomster i favnen
Det glade vinderhold med pris og blomster i favnen

Yderligere oplysninger
Birgitte Vinsten, integrationschef: 23 62 95 01
Jørgen Peter Holst, Jobcenterchef: 40 31 17 99