Spring til indhold
Nyhed

J. K. Rowling kommer til Odense

06-10-2009

Den 19. oktober 2010 får Odense besøg af en ægte verdensstjerne, når forfatteren til de syv bøger om Harry Potter, J. K. Rowling, besøger byen for at modtage en litteraturpris.

HCA Litteraturprisen, som for første gang bliver uddelt i Odense, er stiftet af HCAdvisory Board. Prisen gives en gang om året til en forfatter, hvis værker direkte eller indirekte kan sammenlignes med H. C. Andersens forfatterskab.


Der har i længere tid været arbejdet på at få J. K. Rowling til byen, og Jens Olesen, generalkonsul i Saõ Paulo og H. C. Andersen-ambassadør, bekræfter nu, at "Harry Potters mor" kommer til Odense.


Det bliver J. K. Rowlings første besøg i Danmark, og Odense bliver det eneste sted, hun besøger.

- Det er en rigtig stor ære for Odense, at så stor en stjerne som J. K. Rowling besøger byen, siger borgmester Jan Boye (C). — Jeg glæder mig meget over, at odenseanske Harry Potter fans får lejlighed til at møde J. K. Rowling og over, at vi kan være vært for et arrangement med en af verdens mest berømte forfattere.


Odense har et helt særligt forhold til Harry Potter-bøgerne, da kommunen i en årrække har afholdt den meget populære Harry Potter-festival, hvor byens børn bl.a. kan være elever på Hogwarts for en aften. Årets festival fandt sted fra den 15. til den 18. september.

 

HCAdvisory Board består af:

Jan Boye

Caroline Søeborg Ahlefeldt-Laurvig-Bille

Birgitte Bøgh-Sørensen

Benny Nybo

Stig Nordestgaard

Jens Olesen

Johs. Nørregaard Frandsen


Flere oplysninger:

Borgmester Jan Boye
Generalkonsul Jens Olesen