Spring til indhold
Nyhed

Japansk robotteknologi til Odense

07-07-2009
Der er udsigt til, at et af verdens mest avancerede udviklingsfirmaer inden for robotteknologi "Cyberdyne" i Tokyo slår sig ned med aktiviteter i Odense.
Jan Boye og Professor Sankai giver hinanden tilsagn om etablering i Odense
Borgmester Jan Boye har netop aflagt besøg i firmaet og fik her af firmaets stifter og nøgleperson professor Sankai en grundig introduktion til virksomhedens udvikling af robotteknologi til bl.a. genoptræning.

Under de efterfølgende forhandlinger tilkendegav professor Sankai, at Cyberdyne vil etablere sig i Odense.

- Jeg er utrolig glad for den udmelding fra professor Sankai, og vi har aftalt at fortsætte forhandlingerne til efteråret, når professor Sankai besøger Odense, siger borgmester Jan Boye, der sammen med sin delegation har været i Japan for bl.a. at markere 20 års samarbejde med venskabsbyen Funabashi.

En placering af aktiviteter i Odense vil være et meget stærkt bidrag til byens store satsning på velfærdsteknologi, og det er netop også Odenses kompetencer og strategier på dette område, der har gjort byen interessant som europæisk udstillingsvindue for virksomheden .

Prisbelønnet virksomhed
Cyberdyne har bl.a. udviklet et særligt "Robot suit", der kan bruges til genoptræning af mennesker, der har været ramt af f.eks. hjerneblødning eller efter et trafikuheld.
Jan Boye afprøver Robot
Robotdragten er også velegnet som hjælpemiddel til personale, der kan få hjælp til tunge løft.

Der er tale om en avanceret kobling mellem hjernens impulser og ultramoderne robotteknologi, der i 2006 udløste den prestigefyldte World Technology Award til firmaet og professor Sankai.

Besøget hos Cyberdyne blev fulgt tæt af japansk landsdækkende TV, der efterfølgende interviewede professor Sankai og borgmester Jan Boye om bl.a. det fremtidige samarbejde.