Spring til indhold
Nyhed

”Iskrystaller” og stjerneglans på Gråbrødre Plads

02-12-2009
Gråbrødre Plads får nu den første af fire store granitmonolitter, som giver pladsen ”iskrystaller” og stjerneglans. Monolitten placeres på pladsen torsdag den 3. december 2009 kl. 9.00.

Rådmand Anker Boye forestår placeringen af monolitten, som vejer godt 15 tons og er 1,5 meter høj. Den skal stå centralt på pladsen, og på en varm sommerdag vil den stå lysende hvid og ligne iskrystaller. Om dagen vil den danne kontrast til den mørke belægning, og om natten vil den skinne som stjerner.

De fire monolitter er udført i London White granit og er brudt og forarbejdet i Italien. Gråbrødre Plads får desuden også to monolitter i messing.

Dele af Gråbrødre Plads åbnes
Fredag d. 18. december går anlægsarbejderne på juleferie, og de største etaper af pladsen bliver åbnet for borgerne. Efter nytår fortsætter entreprenøren sit arbejde hen mod Skt. Gertrudsstræde, og det hele forventes at være afsluttet i starten af marts.

Indvielsen af Gråbrødre Plads er planlagt til starten af april, hvor solen forhåbentlig har fortrængt vintermørket.
Den endelige dato for indvielsen bliver offentliggjort på et senere tidspunkt.

Kontakt
Landskabsarkitekt Peter H. Johannessen, By- og Kulturforvaltningen, Byplan, e-mail: pehjo@odense.dk, tlf.: 6551 2510, mobiltlf.: 2464 2505.