Spring til indhold
Nyhed

Intimkoncert med Manhatten Transfer i Odense

05-11-2009


Vokalgruppen Manhattan Transfer10-dobbelte Grammy-vinder: Manhattan Transfer giver intim koncert på Magasinet i Odense


Det største navn i verden inden for den vokale jazz giver deres eneste koncert i Danmark på Magasinet i Odense lørdag d. 14 november kl. 20.

Koncerten indgår i Odense Vinterjazz, der også præsenterer andre verdensnavne såsom David Sanborn og John Scofield.


Intimkoncert i Magasinet


Magasinets intime rammer giver publikum en helt enestående mulighed for at opleve et energisk show helt tæt på kunstnerne.

Normalt optræder Manhattan Transfer på store scener, men I Magasinet i Odense er det muligt at udnytte den helt særlige intime klubstemning og kontakt med publikum som kvartetten er kendt for at kunne skabe.


Om Manhattan Transfer


Kvartetten Manhattan Transfer er blevet en legende i USA siden starten for 36 år siden.

Det er lykkedes at fastholde et helt stabilt højt vokalt niveau gennem deres lange karriere.

Gruppen har eksperimenteret inden for et utal af musikalske genrer over tid: Udover jazzen har det været cabaret, pop, rock, latin, og symfonisk musik.
Netop nu er de topaktuelle i forbindelse med udgivelsen af deres nye album med musik af Chick Corea. Den nye CD er netop præsenteret gennem en koncertrække på Blue Note i New York.


Både som vokalkvartet og som individuelle solister har gruppens medlemmer fornyet sig gennem årene således at de nu står som den ubestridt mest erfarne og velrenommerede vokalkvartet på den internationale scene.


 

Eneste koncert i Danmark og første gang i Odense


Det er lykkedes for Kulturmaskinen og Odense Vinterjazz at skaffe Manhattan Transfer til Odense for første gang.

Det fynske publikum og de mange trofaste tilrejsende fans vil komme til at opleve gruppens store hits såsom "Operator", "Birdland" og mange flere. Samt mere eksperimenterende numre hvor medlemmernes vokale potentiale rigtig kommer til sin ret.

Med sin populære appel og høje musikalske standard og bredde vil koncerten blive et af højdepunkterne i koncertsæson 2009/10 i Odense.


Individualitet og sammenhold


Gruppens lange karriere er enestående inden for show-bizz: De 4 medlemmer har holdt sammen kontinuerligt siden gennembruddet i 1972. Det har kunnet lade sig gøre fordi gruppens medlemmer har tilladt, at de hver især også har haft deres egen karriere som solister indenfor forskellige musikalske genrer.


Grundlæggeren Tim Hauser mødte gruppens andre medlemmer mere eller mindre i forbindelse med sit job som taxachauffør i New York. På det tidspunkt skulle der køres taxature for at få smør på brødet. Gruppens øvrige medlemmer er Janis Siegel, Cheryl Bentyne og Alan Paul.


Fra starten var Manhattan Transfer kult hos deres fans. "Operator" var deres første hit i 1975 hvor det strøg til tops på US Top20. Herefter kom det helt store hit "Birdland" i 1979 - året hvor gruppen skabte pladehistorie ved at vinde Grammy'er samme år både inden for kategorierne jazz og pop (1981). I tidens løb har de vundet 10 Grammy'er i alt.


28 albums er det blevet til - udover de individuelle udgivelser.


Det er en af USA's mest betydende musikhistoriske legender, der indtager Magasinet den 14. november.


Fyensbilletten.dk sælger billetter til koncerten, der er endnu få pladser tilbage.Nærmere oplysninger:
Peder Bach

65512820