Spring til indhold
Nyhed

Internationalt boksemesterskab i Odense

11-05-2009
Odense Idrætspark danner rammen, når det første stød sættes ind ved EU-mesterskaberne i
boksning for mænd om en god måned tid.

Der er udsigt til spændende opgør med udenlandske topnavne på plakaten – og bliv ikke overrasket hvis en nordjysk bankelev japper sig vej til medaljeskamlen.

Efter afholdelse af de danske boksemesterskaber den 28. april og NM i starten af april er
nedtællingen til EU-mesterskaberne i Odense for alvor i gang.

Konturerne af det danske hold er ved at tegne sig, og de sidste træningsforberedelser er sat ind.
Danmark har nemlig gode muligheder for at blande sig i medaljekampen i minimum to
vægtklasser. I weltervægt er der store forventninger til den 22-årige bankelev Torben Keller fra Pandrup BK, som vandt sin vægtklasse suverænt og blev kåret til bedste bokser ved både de nordiske og danske mesterskaber. Derudover spås den 19-årige fjervægter Dennis Ceyland fra Århus BK en plads på skamlen blandt de bedste. Og så kunne han jo passende benytte hjemmebanefordelen til at følge op på den guldmedalje, han vandt ved EU-juniormesterskaberne i 2006.

Også i udlandet forbereder man sig, og de fleste lande ser EU-mesterskaberne som en vigtig optakt til VM i september i Milano. Følgende nationerhar således allerede meldt deres ankomst: Belgien, England, Finland, Frankrig, Irland, Italien, Kroatien, Norge, Polen, Rumænien, Skotland, Slovakiet, Spanien, Sverige, Tyskland, Ungarn, Tyrkiet og Østrig.

Særligt interessante er VM-værterne fra Italien, som vil gøre alt for at være fit for fight og sportslig succes i Milano. Meget tyder således på, at de i Odense stiller i stærkeste opstilling med verdensmesteren og den olympiske guldvinder i supersværvægt, Roberto Camarella, verdensmesteren og den olympiske sølvvinder i sværvægt Clemente Rosso og bronzevinderen i fluevægt fra både OL og VM, Vincenzo Picardo.

Blandt de andre store boksenationer er nabolandene Tyskland og England. Tyskerne har været lidt nede i medaljerækkerne de senere år, men satser tydeligvis på EU-mesterskaberne som afsæt til comeback i den europæiske elite. Det tyske hold har bl.a. søgt om at opslå træningslejr i Danmark.

I England er boksning udpeget som et af de store satsningsområder frem mod OL i 2012, så mon ikke der også sendes et par topnavne i ringen herfra.

EU-mesterskaberne 2009 afholdes i Odense Idrætshal fra mandag d. 15. til lørdag d. 20. juni
Åbningsceremonien mandag kl. 19.00 efterfølges af de indledende kampe, og herefter er der kampe tirsdag, kvartfinaler onsdag og semifinaler torsdag. Fredag får bokserne en velfortjent hviledag, før det går løs med finalerne lørdag. Der bokses i alle vægtklasser.

Yderligere oplysninger:

Formand for Arrangementsudvalget i DaBU
Flemming Nissen
Tlf. 2126 5234
Mail flemming.nissen@privat.tele.dk

Sport Event Fyn
Projektleder
Sten Poulsen
Tlf. 3059 2443
Mail sp@sporteventfyn.dk