Spring til indhold
Nyhed

Jobcenter Odense nomineret til integrationspris

01-10-2009

Kronprinsesse Mary overrækker den 20. oktober årets integrationspriser fra Integrationsministeriet. Jobcenter Odense er en af de nominerede til årets Myndighedspris


Det bliver med spændte sommerfugle i maven, at medarbejdere fra Jobcenter Odense og Etnisk Jobteam den 20. oktober sætter sig i bussen på vej mod Cirkusbygningen i København. For bliver det mon dem, der kommer hjem med en af årets eftertragtede integrationspriser?


”Vi er meget glade for at være nominerede, og selvom konkurrencen er hård, så tror vi på, at vi kan hive prisen hjem,” siger Birgitte Vinsten, Integrationschef i Odense Kommune.


Den gode integrationsindsats

Integrationspriserne er forankret i Integrationsministeriet, der hvert år uddeler priserne for at anerkende det store integrationsarbejde, der foregår rundt om i landet.


Myndighedsprisen, som Jobcenter Odense er indstillet til, er en pris, der retter sig mod alle aktører, der udfører myndighedsopgaver – eksempelvis kommuner, sprogskoler, fritidsordninger, integrationsråd mm.


Myndighedsprisen gives for en særlig indsats, der understøtter etniske minoriteters etablering og integration i det danske samfund. Der kan f.eks. være tale om indslusningsprojekter, sprogundervisning og uddannelsesmæssig opkvalificering.


Jobcenter Odense er nomineret til prisen, fordi 300 ikke-vestlige kvinder er kommet ud af kontanthjælpssystemet på bare to år, hvilket svarer til 20% af målgruppen.


Odense har gjort det før

Det er ikke første gang, at repræsentanter fra Odense skal på scenen i Cirkusbygningen. I 2007 vandt Odenses integrationsråd Integrationsrådsprisen, og i 2008 vandt Parshank Saeed fra Integrationsrådet Ildsjælsprisen. Alligevel er Odense igen i år nomineret:


”Jeg synes, årets nominering er et klart bevis på det store og gode integrationsarbejde, der foregår i Odense. Vores flotte integrationsresultater bliver anerkendt og synliggjort på denne måde,” siger en stolt rådmand på området, Erik Simonsen.


Uddelingen af årets integrationspriser foregår den 20. oktober i Cirkusbygningen i København. Priserne overrækkes af Kronprinsesse Mary.


Yderlige oplysninger

Birgitte Vinsten, Integrationschef: 23 62 95 01

Jørgen Peter Holst, Jobcenterchef: 40 31 17 99