Spring til indhold
Nyhed

Integrationsministeren vil se på succeser i Odense

07-08-2009

 

Tirsdag den 11. august 2009 kommer Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech til Odense. Ministeren har på egen opfordring ønsket at høre om nogle af de gode erfaringer Odense Kommune har gjort sig med forskellige integrationsindsatser.

Dagen starter med, at Borgmester Jan Boye byder velkommen i Egeparken, hvor ministeren skal høre om integrationsarbejdet i Vollsmose. Herefter går turen til Børnehuset Granparken, hvor Børn- og Ungerådmand Jane Jegind er vært. Efter rundvisning i Børnehuset, skal ministeren høre om arbejdet med tidlig sproglig indsats i dagsinstitutionerne, erfaringer med heldagsskolen samt projekt "Get2sport", der bruger foreningslivet til at danne sociale netværk og som en genvej til integration.

Turen går derefter til Jobcentret, hvor Social- og Arbejdsmarkedsrådmand Erik Simonsen byder inden for til en snak om beskæftigelse, kvinder og integration. Der vil til mødet være flere repræsentanter for de forskellige tilbud til stede f.eks. fra Rollemodellerne, Bydelsmødrene og Nettet.nu.


Besøget slutter i Vollsmose Kulturhus, hvor leder Peter Ørting vil vise ministeren rundt.


Birthe Rønn Hornbechs besøg kommer i forlængelse af, at Odense Kommune netop har indgået et samarbejde med Integrationsministeriet om udvikling af nye integrationsindsatser, der skal fremme integrationen for nydanske børn og unge i byen.

Se det samlede program for dagen her

Yderligere oplysninger kontakt:

  • Borgmester Jan Boye, tlf. 65 51 10 00
  • Børn- og Ungerådmand Jane Jegind. tlf. 20 91 10 31
  • Social- og Arbejdsmarkedsrådmand Erik Simonsen, tlf. 28 94 11 09
  • Integrationschef Birgitte Vinsten, Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, tlf. 23 62 95 01
  • Konsulent Karen Vinten Understrup, Børn- og Ungeforvaltningen, tlf. 30 58 34 43

Pressen er velkommen fra klokken 13.30 for praktisk information kontakt Karen Vinten Understrup.