Spring til indhold
Nyhed

Ingen vind i sejlene

06-08-2009
Det danske sommervejr driller ikke kun landmændene. Også Europas bedste sejlere måtte her til formiddag afvente vejrguderne, før de fik lov at tage hul på verdens hidtil største matchrace event - EM i Matchrace 2009. Problemet var dog ikke den traditionelle regn og blæst. Tværtimod var fuld sol og vindstille på kajen i Middelfart.

Den danske sommer viser sig i disse dage fra sin allerbedste side med høje temperaturer og meget svag vind fra øst. Perfekt vejr for publikum på kajen i Middelfart, hvor EM i Matchrace afvikles fra d. 5.- 8. august. Men sejle helt foruden vind, det kan selv ikke de bedste. Således måtte udøverne af den seværdige olympiske sejlsportsdisciplin skuffet konstatere, at vindmåleren stod på 0 m/s, da de skulle på vandet for første gang i dag kl. 10.00.

Vinden vender tilbage
Efter en smuk åbningsceremoni ved Hindgavl Slot onsdag aften var de 32 deltagerhold helt klar til at sætte ud på europamesterskabets indledende sejladser. Og de ansatte hos Match Racing Denmark (MRD) var sammen med en stor stab af frivillige fra centerets medlemsklubber opsatte på at tage hul på arbejdet for at gøre det første EM nogensinde for både herrer og damer til den planlagte succes.

Eventansvarlig Søren Laugesen fra MRD var derfor ærgerlig over at måtte udskyde sejladsen:
”Det er selvfølgelig en lidt flad fornemmelse, men vinden er jo en væsentlig faktor i den her sport, så vi kender vilkårene. Heldigvis er det meget sjældent, at vi oplever decideret vindstilstand her ved Lillebælt. Netop derfor har vi så oplagt en arena til matchrace”.

Efter al sandsynlighed kommer der således allerede senere på dagen lidt vind i sejlene, og publikumkan de kommende dage se frem til nogle intense dueller fra kajen i Middelfart Marina. Fredag skal danske Mads Ebler bl.a. i aktion. Sammen med de to kvindelige sejlere Camilla Ulrikkeholm og Lotte Meldgaard spås han gode medaljechancer.

Jazz og guide til landkrabberne
Mens man følger de elegante sejleres match på bølgerne tæt ved stenmolen, er der også sørget for diverse tørskoede aktiviteter. I de opstillede handelstelte byder lokale virksomheder bl.a. på forfriskninger, og lørdag eftermiddag rykker jazzfestivalen ind på kajen, når Jenner’s Swing Band spiller op til matchrace.
Hvad angår selve matchracet er publikum i trygge hænder hos diverse sejleksperter, der frem til og med søndagens finaler vil guide såvel sejlkyndige som debuterende matchrace tilskuere igennem seancerne.

Yderligere information
Jess Anderson, Olympic Match Race & Communication Manager, Match Racing Denmark, 24438897
Sten Poulsen, Projektleder Sport Event Fyn, 30 59 24 42