Spring til indhold
Nyhed

Hvor bæredygtig er du?

30-09-2009
Kære borger: Hvor bæredygtig er du?

Odense Kommunes digitale borgerpanel går d. 2. oktober 2009 i luften med en undersøgelse, der skal tage temperaturen på de odenseanske borgeres bæredygtige adfærd.

De deltagende borgere deltager i lodtrækningen om fem gavekort á kr. 500 til Cityforeningen.

I de kommende år vil Odense Kommune søsætte en række initiativer omkring bæredygtighed, hvor borgerne er i centrum og i den forbindelse skal initiativerne målrettes mest muligt.

- Det er vigtigt, at vi får mest muligt ud af vores fælles indsats. For at kunne gøre dette, er vi nødt til at vide noget mere om, hvordan det står til med borgernes bæredygtige adfærd. Og det er netop hvad vi gerne vil med denne undersøgelse i det digitale borgerpanel siger Torben Jarlstrøm Clausen, der er projektleder i Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat.
Mange forbinder ordet bæredygtig med emner som fx miljø eller klima. Det gælder også for Odense Kommune. Men bæredygtig betyder mere end miljø og klima - det handler også om fx sundhed og sociale forhold.
- Bæredygtighed i Odense handler egentlig blot om, at alle i Odense - herunder byens borgere - er med i en proces, som på én gang har fokus på miljø, klima, økonomi, sundhed og sociale forhold m.m. siger Torben Jarlstrøm Clausen. Han pointerer også, at kommunen som myndighed skal skabe gode rammer for denne proces, men at kommunen ikke kan drive udviklingen alene:

- Det er helt afgørende at lokale aktører — og ikke mindst byens borgere - deltager aktivt i bæredygtighedsarbejdet, hvis det skal lykkes sammen at skabe en bæredygtig by. Borgerne er en del af løsningen og på den måde vigtige medspillere.
Alle borgere i Odense Kommune kan deltage i det digitale borgerpanel. Der er pt. ca. 1900 aktive borgere, men der må selvfølgelig meget gerne være flere der deltager.
- Antallet af aktive i det digitale borgerpanel er allerede stort nok til at vi får statistisk pålidelige data, men det vil selvfølgelig være dejligt, hvis der er flere der melder sig til borgerpanelet siger Torben Jarlstrøm Clausen, der i øvrigt fortæller at det kun tager ca. 10 minutter at deltage undersøgelsen.

Interesserede borgere kan melde sig til panelet på kommunens hjemmeside:
http://www.odense.dk/borgerpanel
Det digitale borgerpanel er etableret som led i Strategien for Øget Borgerinddragelse, der blev vedtaget af Odense Byråd i juni 2007.
Flere oplysninger:
Projektleder, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat, Torben Jarlstrøm Clausen,
Tlf. 24 59 76 56 / tjc@odense.dk