Spring til indhold
Nyhed

H.C. Andersen i 3-D

15-04-2009

H.C. Andersens Hus udstiller skitser, skulpturer og buster af H.C. Andersen

21. april – 31. august 2009Udstillingen åbner den 21. april ved en fernisering kl. 14-16, hvor pressen er meget velkommen. Museet byder på et glas vin, et par ord til velkomst og ikke mindst en eventyr-oplæsning ved skuespiller Esben Dalgaard Andersen.


I Mindehallen i H.C. Andersens Hus vises en særudstilling af skulpturer, buster og monument-udkast af eventyrdigteren. De fleste af de udstillede tredimensionelle portrætter stammer fra H.C. Andersens egen levetid og fra museets egen samling. Mange af dem har tilbragt det meste af deres tilværelse hengemt i magasiner, og kommer nu frem i lyset efter at have fået en nænsom restaurering af museets konservator.


Men også værker af nyere dato og indlån fra andre samlinger har fundet vej til udstillingen. Deriblandt billedhugger og professor Bjørn Nørgaards skitse til H.C. Andersen statuen på Odense Banegårdsplads, billedhugger Henry Luckow-Nielsen skitser til statuen ved Københavns Rådhus og en buste fremstillet af den russiske billedhugger Alexandr Nikolaevich Bourganov i anledning af 200-året for digterens fødsel i 2005.


Besøg H.C. Andersens Hus og oplev en perlerække af udtryksfulde og meget forskellige afbildninger af digteren!


Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til:

Museumsinspektør Ane Grum-Schwensen, tlf. 6551 4663, agru@odense.dk eller

Overinspektør Ejnar Stig Askgaard, tlf. 6551 4658, esas@odense.dk


H.C. Andersens Hus

Bangs Boder 29, 5000 Odense C.

www.museum.odense.dk