Spring til indhold
Nyhed

Grøntsagskoncerter august 2009

19-08-2009

Det betyder ikke et klap, at du ikke ved, hvornår du skal klappe!

 

Grøntsagskoncerter august 2009

 

August er sæson for Odense Symfoniorkesters berømte Grøntsagskoncerter. Her kan du gå ind fra torvet og få en times gratis koncert. Koncerterne foregår onsdage og lørdage den 19., 22., 26., og 29. august. Hver koncert starter kl. 11.30. Alle er velkomne.

 

Grøntsagskoncert - bare smag på ordet

Onsdag og lørdag er torvedag i Odense. Og i de sidste to uger af august er det også koncertdag. Siden 1988 har Odense Symfoniorkester slået dørene op til de populære Grøntsagskoncerter, som bygger videre på idéen om Matinékoncerten. Efter engelsk promenadeprincip kan du komme og gå mellem de forskellige værker. Programmet er kortere end en traditionel klassisk koncert, og værkerne er i den populære genre. Forud for hvert værk giver konferencieren en kort og ligetil introduktion til musikken. Det har alt sammen været med til at gøre koncerterne meget velbesøgte – både af store og små.

 

Jesper Rosenkilde, basbasunist i Odense Symfoniorkester, er konferencier ved alle fire koncerter. "Du behøver ikke vide noget om klassisk musik for at kunne lide det. Du kan møde musikken med vidt forskellige forudsætninger og stadig få en unik oplevelse. Det budskab spreder vi med Grøntsagskoncerterne", siger Jesper Rosenkilde. For mange er det en spontan beslutning at gå ind at lytte til musikken. "Grøntsagskoncerterne er et spillevende bevis på, at klassisk musik også kan være uhøjtidelig. Du behøver ikke være klædt fint på. Du må gerne spise dit æble. Og børnene synes, det er fantastisk", siger Jesper Rosenkilde.

 

Bagom musikken

Med kendte værker tyvstarter Odense Symfoniorkester på sæsonens tema: Musikalske Rødder. Programmet for Grøntsagskoncerterne har både nordiske, sydeuropæiske, britiske og amerikanske toner. Koncerterne er samtidig et møde med Odense Symfoniorkesters egne solister og unge studerende fra Konservatoriet.

 

Onsdag den 19. august kan publikum opleve "Nordiske toner" med bl.a. koncertmester Bjarne Hansen på violin i to små solostykker af Jacob Gade. Lørdag den 22. august er der "Musik fra Sydeuropa" med solisten Pierre Guis, orkestrets egen franske violinist. Begge koncerter dirigeres af Esa Heikkilä. Ugen efter kommer "De britiske Øers Musik", hvor solisten Maciej Ganski kan opleves på klaver. Lørdag den 29. august bliver sæsonens grønne koncerter rundet af med "Amerikansk Musik" med klarinetsolisten René Højlund fra Symfoniorkestret. Dirigent er Christian Kluxen.

 

Fyld kurven og fyld ørerne med en klassisk musikoplevelse for hele familien.

På gensyn i Odense Koncerthus.

  

Læs mere på www.odensesymfoni.dk eller kontakt Anne Drud, kommunikationsmedarbejder på telefon 63750063.


Grøntsagskoncerter august 2009

 

Lørdag den 22. august kl. 11.30

Sydeuropæiske toner kl. 11.30

Værker af:

Felix Mendelssohn

Nino Rota

Ernest Chausson

Georges Bizet

Gabriel Fauré

Dirigent: Esa Heikkilä

Solist: Pierre Guis, violin

 

Onsdag 26. august kl. 11.30

Britiske toner

Værker af:

Henry Purcell

Edward Elgar

Frank Bridge

Franz Liszt

Benjamin Britten

Gustav Holst

William Walton

Dirigent: Christian Kluxen

Solist: Maciej Ganski, klaver

 

Lørdag den 29. august kl. 11.30

Amerikanske toner

Værker af:

George Gershwin

Alberto Ginastera

C.Ph.E. Bach/Jorge Calandrelli

Aaron Copland

Leonard Bernstein

Astor Piazzolla

Dirigent: Christian Kluxen

Solist: René Højlund Rasmussen, klarinet