Spring til indhold
Nyhed

Gå i parken - på nettet

17-08-2009

www.odense.dk/parker kan man nu gå i parken på nettet og få inspiration til ture i det fri

 

Først kom den elektroniske turguide www.odense.dk/udeliv, som beskriver gå-, løbe- eller cykelture og muligheder for oplevelser i de naturrige områder i og omkring Odense.
Nu er turen kommet til at beskrive udvalgte parker i Odense. Som inspiration til at komme ud i sommervejret og opleve frodigheden i byens grønne områder kan man nu gå i parken på www.odense.dk/parker.

- Odense er en grøn storby med mange dejlige parker og haver. Ofte findes der en park eller have meget tæt på boligen, så der venter overraskende naturoplevelser lige rundt om hjørnet. Parkerne udgør med deres særlige udtryk, kvalitet, overdådige frodighed et attraktivt tilbud som møde- og aktivitetssted - ikke mindst på denne årstid, udtaler kontorchef i Park og Natur Lene Holm, som er initiativtager og idémager bag projektet. - Vores forhåbning er, at odenseanere vil opsøge de grønne informationer bag skærmen og tage skridtet til at komme ud og få en ægte naturoplevelse.

Hjemmesiden er billedrig for at give inspiration til ture i den virkelige natur. Gennemgående for alle parkerne er også punkterne ”Hvad kan du bruge parken til?”, ”Natur” og ”Historie”. Er der odenseanere, der har en oplevelse, en god historie, en kommentar eller et sjovt billede, er det også muligt selv at komme med bidrag.

Foreløbig findes der beskrivelser af tre parker, nemlig Munke Mose, H.C. Andersen Haven (Eventyrhaven) og Willeruplundparken. På sigt vil der også komme informationer om Kongens Have, Lotzes Have, Ansgar Anlæg, Hinderuplundparken, Bramstrupparken, Munkedammen, Skt. Jørgenspark, Svanedammen, Roesskovparken, de grønne områder i Vollsmose og Skovsøen.

Der findes allerede en særlig side for Kongens have, da haven er under renovering. På www.odense.dk/kongenshave kan du se billeder af projektet med at omdanne haven, læse om historien og se billeder fra haven.

Som en lille krølle på historien kan det nævnes, at det netop i år er 50 år siden, at forbudet mod at færdes på græsset i byens parker blev ophævet. De første ”Græsset må ikke betrædes” skilte blev fjernet fra Munke Mose og H.C. Andersen Haven i foråret 1959. I dag er opfordringen den modsatte:”Græsset SKAL betrædes”.

Kontakt

Kontorchef Lene Holm, Park og Natur, tlf. 6551 2735, e-mail leho@odense.dk.