Spring til indhold
Nyhed

Fynske borgmestre bekymrede over øget afgift på farligt affald

29-04-2009
Odenses borgmester Jan Boye har den 29. april sendt et brev til Skatteminister Kristian Jensen på vegne af de ti fynske borgmestre.

Borgmestrene udtrykker i brevet bekymring over, at regeringen foreslår højere afgifter på farligt affald, da de mener, at det medfører en lang række uheldige konsekvenser både for miljøet og for erhvervslivet.

Derfor beder borgmestrene Skatteministeren om at genoverveje lovforslaget.

- Det er vores grundlæggende opfattelse, at farligt affald også fortsat skal være fritaget for afgifter. Det skal det for at sikre, at bortskaffelsen af det farlige affald også fortsat sker på miljøforsvarlig vis, lyder det i brevet.

Borgmestrene mener ikke, at forslaget understøtter en forsvarlig "grøn adfærd", men frygter for den fremtidige sikre behandling af farligt affald i Danmark.

Desuden pointerer de, at mange danske virksomheder bliver hårdt ramt af forslaget og kan blive tvunget til at tage uetiske metoder i brug:

- Forslaget indebærer en risiko for, at det bliver mere lukrativt for danske virksomheder at eksportere farligt affald til andre lande, og at Danmark dermed bliver storeksportør af farligt affald. Med regeringens meget ambitiøse visioner for en bæredygtig udvikling og som vært for COP15 kan det ikke være et signal, som regeringen ønsker at sende til andre regeringer, siger Jan Boye og de øvrige borgmestre.

Flere oplysninger: Borgmester Jan Boye, 20 40 29 12