Spring til indhold
Nyhed

Fynsk hyldest til internationale soldater

29-04-2009
Den 27. juni bliver Flakhaven i Odense rammen om en storslået parade, der skal fejre de mange fynske soldater, der i årenes løb har været udsendt i international tjeneste.

Som den første kommune i Danmark inviterer Odense Kommune sammen med Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland alle fynske soldater, der har deltaget i international tjeneste til et hyldest-arrangement. Her får fynboerne lejlighed til at vise deres respekt for det ansvar, som de udsendte soldater har påtaget sig.

Det offentlige arrangement foregår lørdag den 27. juni kl. 11.00-12.30 på Odenses rådhusplads, Flakhaven, og på Odense Rådhus.

Odense er fynsk garnisonsby, og er derfor det naturlige samlingspunkt for arrangementet.

- Jeg er meget stolt over at vi som den første by i Danmark på denne måde samler de mange soldater, der har påtaget sig en personlig risiko ved at deltage i internationale missioner for at skabe sikkerhed og tryghed for os alle, siger borgmester Jan Boye (C). – Og naturligvis lægger vi som by hellere end gerne både rådhusplads og rådhus til, så alle borgere i Odense og på Fyn får mulighed for at hylde de mænd og kvinder, der har gjort en indsats i udlandet.

- Jeg er utrolig glad for, at Odense Kommune og borgmester Jan Boye tager initiativ til dette arrangement, siger chefen for Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland, oberst Mogens Bech, der også er garnisonskommandant i Odense og på Fyn. – Vi ved, at der er stor respekt om danske soldaters indsats i international tjeneste; nu kan fynboerne vise deres respekt ved at møde op på Flakhaven den 27. juni.

Program for arrangementet:
Kl. 10.30: Hjemmeværnets Brassband Syd spiller på Flakhaven
Kl. 11.00 Totalforsvarsregion Syds fane føres ind på pladsen, hvorefter der er taler af borgmester Jan Boye, formanden for Interforce Region Syddanmark, adm. direktør Laurids Jessen og oberst Mogens Bech.

Derefter er Odense Kommune vært ved et let traktement på rådhuset.

Da det er første gang, man afholder et sådant arrangement, er alle der har været i international tjeneste siden anden verdenskrig, inviteret. Der er således mulighed for at over 1000 tidligere og nuværende soldater vil møde op.

Invitationerne sker i det omfang, Forsvaret råder over brugbart adressemateriale via brev. Mulige deltagere, der ikke modtager et brev i løbet af de kommende uger, kan melde sig til ved at kontakte Totalforsvarsregionen på Odense Kaserne.

Flere oplysninger:
Borgmester Jan Boye, tlf. 20 40 29 12
Oberst Mogens Bech, tlf. 66 12 12 48.