Spring til indhold
Nyhed

Fritidsjob til unge i Vollsmose

25-09-2009

Ny indsats skal skaffe fritidsjob til unge i Vollsmose

Ny målrettet indsats skal hjælpe unge i Vollsmose med at få fritidsjob. Forskning viser nemlig, at der er en positiv sammenhæng mellem fritidsjob og gennemførsel af uddannelse.  


Målet med indsatsen er, at der i løbet af 2009 skal formidles ca. 20 jobs og i de efterfølgende år 50 jobs om året. Der vil blive ansat en medarbejder, der skal arbejde i Fritidsbutikken og i Nettet.nu i Vollsmose Kulturhus. Medarbejderen skal hjælpe de unge med finde jobs, skrive ansøgninger og lære dem, hvordan man skal gebærde sig både til jobsamtalen og på arbejdspladsen, når jobbet forhåbentligt er i hus.

Analyser fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at der er en positiv sammenhæng mellem at have et fritidsjob og gennemføre en ungdomsuddannelse. Særligt for unge med anden etnisk baggrund end dansk har det en positiv effekt.

Indsatsen bliver derfor også godt modtaget af Arbejdsmarkedsrådmand Erik Simonsen og Børn- og Ungerådmand Jane Jegind, der udtaler:

- Fritidsjob kan være med til at give de unge nogle kompetencer, som de ikke nødvendigvis får i uddannelsessystemet. På en praktisk måde lærer de at være omhyggelige, møde til tiden, uformelle spilleregler på en arbejdsplads og at indgå i et praktisk fællesskab med andre – alt sammen noget, de unge kan tage med sig i deres uddannelsesforløb og videre i livet, siger de to og tilføjer:

- De fleste jobs formidles gennem private netværk. Og da mange af vores unge med anden etnisk baggrund end dansk ikke altid har et stærkt netværk på arbejdsmarkedet, er det godt, at vi kan understøtte dem i deres muligheder for at få et fritidsjob, siger de to rådmænd.

Indsatsen er foreløbig 3-årig og finansieret af Rising Ungdomsskole, Den Boligsociale Helhedsplan i Vollsmose, der er en del af Landbyggefonden samt Integrationsministeriet. Der er desuden indgået samarbejdsaftale med Jobcenteret, Etnisk Jobteam, om, at indsatsen skal trække på Etnisk Jobteams netværk og erfaringer.   
 

For yderligere information om indsatsen, kontakt:

Børn- og Ungerådmand Jane Jegind, tlf. 65 51 50 00/ 20 91 10 31 eller på mail: jmj@odense.dk
Social- og Arbejdsmarkedsrådmand Erik Simonsen, tlf. 63 75 40 00 eller på mail: eas@odense.dk
Leder af Rising Ungdomsskole Erik Rasmussen, tlf. 63 75 23 56 / 20 48 05 86 eller på mail: ectr@odense.dk