Spring til indhold
Nyhed

Foredrag med Billy Cross

24-02-2009
I forbindelse med udgivelsen af Billy Cross' biografi i 2009 gæster han Musikbiblioteket i Odense.

SÅ LANGT, SÅ GODT - ET LIV MED ROCK
Tag med back-stage! Hør Billy Cross fortælle den fascinerende historie om turen fra rockscenens første år i NY i 1960'erne til Danmark 2008. Om klubberne, stofferne og kunstnervenner som Tim Buckley, Allan Ginsberg og B.B. King. Om sit første møde med Bob Dylan, Jimi Hendrix, Andy Warhol og The Velvet Underground. Om dødsfald på grund af stofmisbrug. Og endelig om årene i Danmark med Delta Cross Band, C.V. Jørgensen etc.

Billy Cross har levet et helt usædvanligt liv med rockens intensitet pulserende i årerne. Oplev ham, når han med sin unikke fortællerevne og begge ben på jorden, beretter om det spændende liv han har levet og ikke mindst om de rockikoner han har kendt. Sex, drugs and rock'n roll!

Om Billy Cross
Guitaristen og sangeren Billy Cross er født og opvokset i New York. Siden 1970'erne har han været bosat i København, og er med sit karakteristiske sølvblonde hår et af de mest genkendelige musikalske ikoner herhjemme. Gennem årene har Billy Cross spillet med et hav af spændende navne, heriblandt Bob Dylan og Meat Loaf.

I dag slår han sine musikalske folder i Billy Cross Band, Cross, Schack and Ostermann samt Everybody's Talking. Det er dog ikke kun på scenen, at han udfolder sine mange talenter: Billy Cross underviser på Rytmisk Musik Konservatorium, er artist in residence på kunstmuseet Louisiana og er ved at lægge sidste hånd på sine erindringer Så langt, så godt, som udkommer på Gyldendal i foråret 2009.

Oplev en af rockscenens helt store. Foredraget finder sted torsdag d. 5.marts 2009 kl. 19.30 på Musikbiblioteket, Amfipladsen 6. Entré 80 kr.

Foredraget er støttet af Kunstrådet og Odense Musikudvalg.

Yderligere oplysninger om arrangementet fås ved henvendelse til Lene Jonassen, Musikbiblioteket, tlf.: 65 51 44 42.