Spring til indhold
Nyhed

Folketingspolitikere på cykeltur i Odense

17-07-2009
3 dage i juli slår Venstres Kristian Pihl Lorentzen og SF’s Pia Olsen Dyhr pjalterne sammen og tager rundt i landet for at se på trafikale interessepunkter. De to trafikordfører kører i en brændstoføkonomisk-bil rundt på Sjælland d. 20 juli, på Fyn og i Jylland d. 21. juli og videre i Jylland d. 22. juli.

Den 21. juli skal de to trafikordførere i selskab med Dansk Cyklistforbund og Odense Kommune på guidede tur i den Odenseanske Cykelby. På ruten vil de bl.a. få mulighed for at se forskellige typer cykelsti, cykelbarometre, pumper og parkeringpladser. Formålet med besøget er at se hvorledes investeringer på cykelområdet kan fremme cyklismen. Og særlig cykelområdet har stor politisk bevågenhed i disse år, hvor Transportministeriet har afsat en pulje på 1 mia. kr. i perioden 2009 til 2014 til nye initiativer på cykelområdet. Puljen til mere cykeltrafik blev fastlagt som en del af aftalen om en grøn transportpolitik fra januar 2009. Formålet er at forbedre forholdene for cyklister, så cyklen bliver en mere attraktiv transportform.


- Gennem dialog med lokale repræsentanter, på de udvalgte stedet, debatterer vi trafikale situationer forskellige steder i landet. Stederne er udvalgt af henholdsvis Kristian og jeg selv. Og repræsenterer således både veje, kollektiv trafik og cykler - siger Pia Olsen Dyhr, der glæder sig til at skulle rundt i sommerlandet for at kigge på nogen af de steder der trænger til opgradering, tage allerede besluttede investeringer i øjemål og ikke mindst debattere med Kristian Pihl Lorentzen.

I Odense kommune glæder man sig til at vise resultaterne af arbejdet på cykelområdet frem og til at diskutere fremtidige cykelfremmende initiativer.