Spring til indhold
Nyhed

Fokus paa OFF

07-08-2009

Odense Internationale Film Festival 17. – 22. august 2009


Hvert år giver Odense Internationale Film Festival publikum chancen for at dykke ekstra langt ned i udvalgte områder og temaer. I år har vi udvalgt følgende fire fokusområder: tysk animation, litteratur & film, bæredygtighed samt Odenses Unge Talenter.


Hitler, Mickey Mouse og DDR

Hitler møder Mickey Mouse i animationsfilmenes forunderlige verden, hvor ingen ved, hvad der kan ske. På OFF09 sætter vi fokus på netop tysk animationsfilm – lige fra Hitlers nazitid med drømmen om en tysk pendant til den store Disney-koncern til moderne dukkefilm og computeranimationer, med en mellemstation i koldkrigsperiodens undergrundsbevægelse.


Fokusprogrammet "Tysk Animation" giver publikum et unikt indblik i tysk historie fortalt på en anderledes måde gennem denne kunstform.


Programmet er blevet til i samarbejde med Goethe Instituttet Denmark og direktøren for Stuttgart International Festival of Animated Films, Ulrich Wegenast.


Skarpe ord til skarpe billeder – og omvendt

Onsdag d. 19. august fuldendes symbiosen mellem ord og billeder. OFF09 viser to film med lyrikken i centrum, og efterfølgende kan du få en smagsprøve på, hvordan disse ordkunstnere skaber film for publikums indre biograf. Arrangementet finder sted i Café biografens atmosfærefyldte mørke.


Programmet byder både på Inger Christensens velkendte lyrik fortalt gennem portrætfilmen af hende, og moderne poetry slam i multikunstneren Claus Ankersens live-udgave.


Odense Kommunes litteraturkoordinator, Tomas Thøfner, er manden bag arrangementet.


Grøn og lilla – farveorgie i klimaets tegn

Odense Filmfestivals lilla farve vil være at finde på hele Brandts Kædefabrik – og være symbolet på en grønnere fremtid. OFF09 vil gerne bidrage til debatten om verdens miljøfordringer, og som optakt til den store klimakonference i december sætter vi derfor særligt fokus på bæredygtighed.


To af filmene på programmet, Age og Stupid og Our Arctic Challenge, ledsages af forskellige events, der tilsammen skal gøre byen lidt grønnere. Borgmester Jan Boye underskriver den nye Klimakommuneaftale til visningen af Age of Stupid tirsdag på Magasinet tirsdag d. 18. kl. 15, og polar- og klimaforsker Sebastian Mernild introducerer Our Arctic Challenge i Cafe biografen mandag og onsdag. Alt sammen under den vejrende varmluftsballon "1 ton mindre".


OFF09

pynter byen op med lilla flag og farver, og fokuserer på en grønnere fremtid!


Vær de første til at se de kommende største!


Ikke kun de kendte navne indenfor filmbranchen fortjener anerkendelse for deres værker. En lang række nye talenter præsenterer deres film på OFF09, og disse er mindst lige så seværdige som de gamle kendinges produktioner.


Filmene i vores Young Talents-programmer er alle skabt af unge mennesker med tilknytning til Odense og Odense Filmværksted. En bred vifte af temaer foldes ud: drømmen om danserlivet, mystiske masker og kulturelle kløfter over kontinenter er blot nogle af de få emner, talenterne behændigt behandler i filmene. OFF09 giver publikum muligheden for at opleve morgendagens stjerner!


Dette er naturligvis kun et lille udpluk af de mange spændende film, vi har på programmet. Vi glæder os sådan til også at vise jer, alle de andre filmperler, filmproducenterne fra hele verden har begavet os med. Hele programmet kan I finde på vores hjemmeside, www.filmfestival.dk, hvor I kan læse alt om filmene, spilletider og spillesteder. Her kan I også læse meget mere om de forskellige events, både i forbindelse med filmforevisningerne og vores OFF-Screen arrangementer. Kom og vær med!

Billedet "ouracticchallenge" er fra filmen af samme navn, der vises i vores bæredygtighedsprogram cafe biografen sal 2 mandag d. 17. kl. 15 og onsdag d. 19. kl. 13


Billedet "Cikaderne" er forfatteren Inger Christensen fra filmen "Cikaderne findes" af Jytte Rex. Portræt film af Inger Christensen. Vises i vores fokuspram "litteratur og film" onsdag d. 19. kl. 19 i Cafe biografen sal 1


Yderligere info: Birgitte Weinberger: 6551 2821