Spring til indhold
Nyhed

Flere cykeltællere i Odense

07-12-2009

Cyklisterne By er stolte af det store antal cyklister, men ønsker stadig at motivere flere til at cykle. Derfor anskaffer Odense yderligere 8 tællestationer til at følge udviklingen i cykelandelen og skabe synlighed. Flere af dem skal placeres ved skoler.

Cykelbarometrene, som indtil nu kun er at finde på Wilhelm W. Plads, er særligt udviklet og designet til Odense.  De tæller daglig de mange forbipasserende cyklister og giver et nutidigt billede af cykelandelen i Odense. Og det er vigtig dokumentation for en cykelby.
Cykeltællerne leveres i et enkelt, nutidigt og funktionelt design, som ikke virker dominerende i forhold til omgivelserne. Cyklen er det foretrukne transportmiddel for rigtig mange odenseanere. Dog skulle andelen af skolebørn, som bliver kørt i bil af deres forældre gerne blive mindre. Derfor vil Odense Kommune slå et slag for cyklismen ved at opstille barometre ved foreløbig tre skoler i Odense.


De otte nye barometre bliver opstillet i perioden 1. december 2009 til 1. februar 2010 ved cykelstier følgende steder:

  • Ved den nye cykeltunnel ved Ikea, Rosengårdskolen
  • Ved Hunderup-tunnellen, Hunderupskolen
  • På Sdr. Boulevard nær Hunderupskolen
  • På Hjallesegade nær Munkebjergskolen
  • På Niels Bohrs Allé ved Campusvej
  • På Skibhusvej ved Fredens Kirke
  • De sidste to barometre skal stå på Thomas B. Thrigesgade mellem Østre Stationsvej og Havnegade

Der er tale om to typer barometre, en stor og en lille model. Den store model kendes fra Wilhelm W. Plads, dog i en mere enkel udgave end den kommende. Ud over at tælle cyklister og vise klokken, skal det nye barometer udvides med visning af afstanden i tid til centrum hhv. i bil og på cykel. Der vil være plads til yderligere informationer samt til skiltning for cyklister.
De mindre barometre tæller cyklister pr. døgn og eksempelvis pr. år. De vil blive opstillet i nærheden af skolerne, så skolebørnene på en sjov måde kan få skærpet opmærksomheden på cykling.
Ved opstilling af de nye barometre vil de nuværende på Wilhelm W. Plads blive renoveret ved samme lejlighed.

Yderligere oplysninger
Ingeniør Helle Mærsk på tlf.: 6551 2780, mobil: 2049 4128  eller e-mail: helm@odense.dk