Spring til indhold
Nyhed

Filmfestival på Odense Centralbibliotek - hele året

14-08-2009
Det er ikke kun Odense Internationale Filmfestival, der sætter fokus på film i byen. Faktisk tilbyder Odense Centralbibliotek hele året udlån af mere end 8.000 film inden for en lang række områder – især spillefilm, kortfilm og dokumentarfilm. Samlingen byder på masser af pletskud - også tidligere prisvindere fra Odense Filmfestival.

Om få dage kommer Odense Internationale Filmfestival til at sætte sit helt unikke og fascinerende præg på byen. Festivalen byder med sine novelle-, kort- og dokumentarfilm på et forfriskende supplement til biografernes sædvanlige spillefilmsrepertoire, og filmelskere fra nær og fjern får virkelig alt, hvad film-hjerterne kan begære.

Men vidste du, at Odense Centralbiblioteket hele året giver lånerne mulighed for at stifte bekendtskab med bl.a. samme typer film som på festivalen? Og at biblioteket har en række af de tidligere vinderfilm fra festivalen til hjemlån - og det ganske gratis?

Odense Centralbiblioteks udlånssamling består af ca. 8000 DVD - og ca. 3000 VHS film. Samlingen omfatter spillefilm, novellefilm, musikfilm samt kort- og dokumentarfilm mv. for såvel børn som voksne. Alle genrer er repræsenteret, og samlingen byder på både klassikere og nyheder. Det kan også nævnes, at store dele af Det Danske Filminstituts udgivelser er tilgængelig på Odense Centralbibliotek.

Desuden er det nu muligt at streame film via bibliotekets hjemmeside. ”Filmstriben” er navnet på det spændende tilbud, som giver Odense-borgere gratis adgang til at streame en lang række kort- og dokumentarfilm.

Biblioteket råder naturligvis også over en stor samling af filmbøger og –tidsskrifter.

Du kan læse mere om bibliotekets filmtilbud her.

Så tag på filmfestival hele året på Odense Centralbibliotek. God fornøjelse!

Pressekontakt
Kommunikationschef Kent Skov, Odense Centralbibliotek, tlf. 65 51 44 16, e-mail: ksan@odense.dk