Spring til indhold
Nyhed

Film musik og debat i Vollsmose Kulturhus

14-08-2009

”Break it!” er en spændende, varm og vigtig film om fordomme mellem muslimske- og etnisk danske gymnasiepiger og om, hvad man kan gøre for at nedbryde disse.


Young Docs logoKortfilmen ”Break it!”, den muslimske sangerinde Jasmin, kendt fra TV2 AllStars, rapperen Solo og efterfølgende debat kan opleves i Vollsmose Kulturhus.

”Break it!” er lavet af de to muslimske piger, Amina M. Rafik og Rukiye B. Dogan, der begge gik i 1.G på Mulernes Legatskole i Odense, da de fik idéen til filmen – og fik den lavet - i foråret 2009.


”Break it!” blev til i regi af YOUNG DOCS, et samarbejdsprojekt mellem Brandts Formidlingscenter, FilmFyn og Odense Filmværksted, hvor unge får mulighed for at lave dokumentarfilm og fortælle deres egne historier.


Amina M. Rafik forklarer om baggrunden for at lave filmen:

”Efter jeg kom på gymnasiet, fik jeg øjnene op for den store kløft, der er mellem tosprogede og etniske danskere. Da vi fik muligheden for at lave en film, var det, det første emne vi kom i tanker om. Vi ville gerne tage problemet op og få det diskuteret, for vi har ikke før oplevet det, som vi gjorde da vi kom på gymnasiet.”


Efter lang tids hårdt arbejde blev ”Break it!” en realitet med god hjælp af Lise Kapper, der er formidler på Brandts, Odense, men som har fungeret som projektleder med udgangspunkt i sin faste plads på Brandts Formidlingscenter i forbindelse med YOUNG DOCS.


Underlægningsmusikken til filmen leveres af den muslimske sangerinde Jasmin, kendt fra TV2 AllStars, og rapperen Solo, i form af nummeret ”Hvorfor kan vi ikke enes?”


Og naturligvis optræder både Jasmin og Solo i forbindelse med filmfremvisningen. Herefter vil der være debat om fordomme mellem muslimske og etnisk danske gymnasiepiger, hvor Lise Kapper er mikrofonholder.


Kom, se, lyt, vær med i debatten og få nogle gode idéer med hjem til din egen gymnasieklasse.  


Der er lagt op til en spændende eftermiddag i Vollsmose Kulturhus, Vollsmose Allé 14, 5240 Odense NØ, onsdag den 19. august, kl. 16 – 18, hvor den tankevækkende kortfilm ”Break it!” er omdrejningspunkt for et enestående arrangement.


Arrangementet er åbent for alle, og der er gratis adgang.


Yderligere information

Peter Widmer, kommunikations- og kulturmedarbejder, Vollsmose Kulturhus, tlf. 6375 0882, pawi@odense.dk