Spring til indhold
Nyhed

Fejring af 25 året for den første graffiti i Danmark

01-04-2009
Grafitti i Danmark 25 år fejres i OdenseOdense er stedet hvor 25 året for tilblivelsen af Danmarks første graffiti billede bliver fejret med et kæmpe arrangement. Det første billede blev lavet i Frihavnen i København af Wamp i 1984 efter inspiration fra USA, hvor den kunstneriske tradition for graffiti malerier er ældre end den hiphop kultur, graffitien er voksede frem sammen med i Danmark,

Memcorn bygningen i Vasagade på Finlandskajen er lørdag den 4. april den storslåede ramme for en event, der samler mange af Danmarks dygtigste graffiti malere. Graffiti malere rejser til Odense for at deltage i den landdækkende kreative begivenhed og holder en fridag fra de tegnestuer, gallerier, reklamebureauer, tatovører, dekorationsforretninger og baggårdslejligheder, hvor de til hverdag udfolder deres kreative gener.

Arrangementer i Memcorn i Vasagade på Finlandskajen på havnen
er åbent for publikum lørdag den 4. april fra kl. 12.00 til kl. 18.00.
Det koster 10 kr. i entre.


Eventen er delvis sponseret af Vision Odense, hvis nye logo vil blive taget under farverig og graffiti kærlig behandling. Publikum vil kunne opleve 60-80 nye billeder ”pics” blive skabt på stedet. Der vil blive vist et diasshow med historiske graffiti billeder og der vil være musik fra en række DJ fra mange egne af Danmark.

Arrangøren Jonas Stæremose, der ikke kan finde en bedre måde at bruge sin fødselsdag, vil bruge sine tatovernåle til at lave en forebyggende voodoo, der forhindrer at mindre begavede unge med latterlige spraydåser i at lave nye kruseduller på bygninger og inventar i havneområdet.
Jonas blev som ung blev hyret af Kulturforvaltningen til dekorations graffiti og udsmykkede også en del af plankeværket omkring opbygningen af Odense Banegård Center med motiver inspireret af H.C. Andersen. Samme Andersen, der gav inspiration til Vision Odenses slogan at ” at lege er at leve”, er et gennemgående tema i fejringen af 25 år for Graffiti i Danmark. Arrangementet og faciliteterne i Memcorn på Byens Ø bringer Odense i spidsen af første division med landet største atelier.

Graffitimaler, tatovør, initiativtager og pressetalsmand:
Jonas Stærmose tlf.20 67 42 88 i samarbejde med UAP – Urban Art Projekt i Memcorn.

Organisatorisk backup og facilitator for kreativ ungdommelig energi:
Ungdomshuset, Nørregade 60, tlf. 66 12 82 21/63 75 68 20