Spring til indhold
Nyhed

En million EU-kroner til bedre vækstmuligheder for fynske virksomheder

26-11-2009
Fynske virksomheder på energi- og cleantech-området får et kærligt skub i ryggen af EU Kommissionen, der netop har bevilget 1,75 mio Euro over tre år til partnerne i EcoCluP–netværket, som Energiklynge Fionia er en del af.

Mere specifikt modtager Energiklynge Fionia knap en million kroner, og de penge skal ifølge projektleder i Energiklynge Fionia Erling Sørensen give de fynske virksomheder bedre muligheder for vækst via en række aktiviteter som for eksempel match making eller fælles fremstød på det internationale marked.

- Nu har vi mulighed for at beskrive vores virksomheders og forskningsmedarbejderes kompetencer og interesser og finde relevante samarbejdspartnere på tværs af regioner og lande, siger han og fremhæver også, at der nu er en god lejlighed til få overblik over de fynske cleantech-virksomheder, hvor han ser et stort vækstpotentiale.

EcoCluP-netværket består af 13 af de førende europæiske energi- og cleantech klynger, og samlet set er der over 3500 virksomheder, 430 forskningsinstitutioner og 170 offentlige myndigheder repræsenteret i EcoCluP. Med deltagelsen i dette projekt vil Energiklynge Fionia blive i stand til at udbygge sine internationale samarbejdsrelationer og forretningsmuligheder for de fynske virksomheder.

Derudover vil der blive adgang til en række relevante metoder og erfaringer, som kan forbedre den service og støtte, som Energiklynge Fionia under Udviklingsforum Odense tilbyder fynske virksomheder på energi- og cleantech-området.

Læs mere om EcoCluP projektet på www.energiklyngefionia.dk eller kontakt

Projektleder Erling Sørensen, tlf. 29 33 54 27, email es@odense.dk