Spring til indhold
Nyhed

Én integrationspolitik i hånden er bedre end 1000 ord i munden

17-11-2009
Siden Odense Byråd i 2006 vedtog kommunens første integrationspolitik er integrationen i byen gået i den rigtige retning. Det dokumenterer to udgivelser, som Odense Kommune nu sender på gaden.

De tørre tal, danskkundskaber og selvforsørgelse
”Status over udmøntningen af Integrationspolitikken i Odense Kommune” er en samlet rapport, der årligt ser på hvordan det egentlig står til med integrationen og det aktive medborgerskab i Odense Kommune.

I den netop offentliggjorte statusrapport, som ser på integrationen i Odense Kommune i 2008 fremgår det blandt andet, at børn med ikke-vestlig baggrund møder op til 1.skoledag med stadigt bedre dansk-kundskaber i rygsækken.
Hvad angår selvforsørgelsen blandt Odense-borgere med ikke-vestlig baggrund er der også her en imponerende positiv udvikling. Ledigheden er nemlig faldet fra 30,9 % i 2004 til 7,4 % i 2008.
 
Fattigdom blandt etniske minoriteter
Udover en opsummering af Odense Kommunes forskellige målsætninger på Integrationsområdet, har statusrapporten hvert år et nyt tema. I årets rapport er det ”Fattigdom blandt etniske minoriteter i Odense Kommune”. Det slås her fast, at børn fra etniske minoritetsfamilier i langt højere grad end etnisk danske børn i Odense vokser op i fattigdom. Der er tendens til at særligt palæstinensiske, irakiske og somaliske børn i Odense starter tilværelsen på bunden af den økonomiske rangstige. Der peges dog i rapporten på, at Odense Kommune fortsat har fokus på denne problemstilling og har taget initiativer for at imødekomme etniske minoriteter med ringe økonomiske ressourcer.

Ansigterne bag de tørre tal — ”Os i Odense”
Hvis man ikke er til tørre tal, er der hjælp at hente. Samtidig med Statusrapporten udgiver Odense Kommune ”Os i Odense — fortællinger om integration”. ”
Folderen "Os i Odense” stiller skarpt på den personlige fortælling og besøger blandt andet Kefa og Hammam i deres nye parcelhus i Skibhuskvarteret. Desuden kan læseren komme med Asmaa Abdol-Hamid på besøg hos Odenses vice-borgmester Alex Ahrentsen og læse om hvorfor de begge elsker at bo i Odense og om det at være uenige i en god tone.

Begge udgivelser kan downloades på Odense Kommunes hjemmeside

Eller rekvireres hos konsulent Anne Lehmberg (alo@odense.dk / 63 75 63 79) så længe lager haves.