Spring til indhold
Nyhed

Eksercerhuset indvies den 5. maj 2009

30-04-2009

Eksercerhuset indvies den 5. maj 2009

Tirsdag den 5. maj kl. 13 indvier Odense Kommune Eksercerhuset på Sdr. Boulevard. Huset har været igennem en gennemgribende renovering det sidste halve år og er nu klar til at tage imod de nye brugere.


Siden oktober 2008 har Odense Kommune arbejdet på renoveringen af Eksercerhuset på Sdr. Boulevard. Renoveringen er sket med respekt for historien og for at bringe huset op til moderne standarder til gavn for de kommende brugere.


Eksercerhuset har en lang historie, der begyndte i 1870, da huset blev opført som gymnastikbygning i tilknytning til eksercerpladsen, som lå på Sdr. Boulevard. Huset var indtil opførelsen af fodfolkskasernen i 1890-91 den eneste bygning i det senere kaserneområde. Under krigen blev bygningen anvendt af tyskerne til oplagring af halm og som garagebygning. I marts 1943 blev bygningen væsentlig beskadiget ved en sabotagehandling, hvor bl.a. skifertaget udbrændte. Under renoveringen har huset igen fået et tag af naturskifer.


Odense har en lang historie som garnisonsby, og kasernen på Sdr. Boulevard fungerede frem til 1998. De bevarede bygninger afspejler en vigtig del af byens historie, og Eksercerhuset har en stor bevaringsværdi.

De fremtidige brugere af Eksercerhuset er primært OB bordtennis, Odense Skiklub, Hunderupskolen og Odense Garnisonsidrætsforening.


Yderligere information
Carsten Dührkoop, Ingeniør i By- og Kulturforvaltningen, tlf. 6551 2635, mobil 4016 7813, e-mail cdc@odense.dk