Spring til indhold
Nyhed

Drømmer du om en hjemmelavet ubåd – en havelåge eller en dims til din bil?

07-10-2009

Der er mange gode grunde til at besøge Kulturmaskinens Træ- og metalværksted i Badstuen, Østre Stationsvej 26, gården.


Kulturmaskinens Træ- og metalværksted er stedet for dig, der selv vil skabe eller reparere ting i metal og træ. Her er der plads og mulighed for fri, kreativ udfoldelse på en konstruktiv måde, med assistance og inspiration fra værkstedets medarbejdere. Vi laver ikke tingene for dig, men vi giver hellere end gerne gode råd og vejledning med værktøjet og projektet.


For at demonstrere værkstedets mange muligheder inviterer vi indenfor til to temaaftener.


Onsdag d. 4/11 kl. 18 – Esse arbejde


Værkstedsleder Martin Gammelgaard Borup laver et oplæg til, hvordan man smeder i en gammeldags esse. Esse-smeden former og bearbejder jern, efter at det blevet varmet op i essen til en temperatur mellem 800 og 1200 grader. Siden jernalderen har man smedet på denne måde, stort set med brug af de samme grundlæggende teknikker og værktøjer.


Arbejdsformen repræsenterer nogle fornemme, æstetiske og kulturhistoriske kvaliteter, og er også – rent teknisk – væsentligt bedre end nutidens industrielt fremstillede kopivarer.


Efter aftens oplæg og demonstrationer vil der være mulighed for selv at prøve kræfter med arbejdet. Du kan også gribe chancen og diskutere muligheder i forholdet til egne ideer eller kommende projekter med en af værkstedets medarbejdere – kun fantasien sætter grænser.


Næste temaaften er onsdag d. 18/11 kl. 18 hvor der skal drejes i træ. Mere herom senere.Yderligere information:

Afdelingsleder Martin Gammelgaard Borup: 65 51 28 91

Kulturkonsulent Birgitte Weinberger 65 51 28 21 bsw@odense.dk