Spring til indhold
Nyhed

Børn vil gerne cykle i Odense Kommune

04-09-2009
Et stort antal børn cykler i år med i Cyklistforbundets kampagne Alle Børn Cykler. 127.000 børn er med på landsplan. I Odense Kommune cykler 3063 børn med fra 21 skoler.

Fra mandag den 7. til fredag den 18. september vil der være ekstra mange små cyklister på skolevejene. Alle Børn Cykler-kampagnen løber nemlig af stablen for ottende år i træk, og Odense Kommune samarbejder med Dansk Cyklist Forbund om kampagnen.
 
Efter kampagnen, når det store cykelregnskab gøres op, er der flotte præmier i vente til alle elever i de klasser, som vinder i lodtrækningen. I Odense Kommune har vi besluttet at udlodde en række fine ekstrapræmier i lokalområdet.

Mange deltagere i år
I Odense Kommune er 149 klasser tilmeldt Alle Børn Cykler i år, og på landsplan er mere end 6.000 klasser klar til at hoppe på cyklerne.
Sikre skoleveje
Når så mange børn cykler, kan der blive trængsel på cykelstierne. Derfor er det vigtigt, at skærpe børnenes opmærksomhed i trafikken.
– Vi håber at mange forældre vil bruge kampagnen som springbræt for at cykle og snakke trafiksikkerhed med deres børn. Det kræver nemlig øvelse at blive en god og sikker cyklist, siger kampagneleder Trine Juncher Jørgensen.

Alle Børn Cykler-kampagnen kører fra 7.-18. september. Det er Dansk Cyklist Forbund og TrygFonden, der står bag kampagnen.

Yderligere oplysninger:
Tina Møller Nielsen, Odense Kommune: Tlf: 20 80 79 53
Trine Juncher Jørgensen, kampagneleder, Dansk Cyklist Forbund:. Tlf: 33 38 24 62