Spring til indhold
Nyhed

Basim klipper snoren over til ny cykelsti

27-10-2009

Torsdag den 29. oktober kl. 10.00 indvier Basim og rådmand Anker Boye sammen med Rosengårdskolens elever og lærere den nye cykelsti ved IKEA, som kan gøre skolevejen for børnene mere sikker.

Rosengårdskolens elever får nu en mere sikker skolevej, da de ikke længere behøver at krydse Ørbækvej. I sammenhæng med cykelstien har Odense Kommune nemlig etableret en cykeltunnel, som leder cyklisterne sikkert under den trafikerede vej.  

- Det er vigtigt, at børnene cykler i skole og får frisk luft og motion. Vi er derfor utrolig glade for den nye cykelsti, som gør børnenes skolevej meget mere sikker. Det er godt, at byen skaber gode rammer for skolebørnene, og at Basim vil være med til at sætte fokus på deres trafiksikkerhed, siger Rosengårdskolens leder Erik Larsen.

Skolens elever fejrer åbningen på behørig vis. Kl. ca. 9.45 bevæger de sig i optog fra Rosengårdskolen mod IKEAs parkeringsplads, hvor selve åbningen finder sted kl. 10.00. De vil alle bære trafikveste, som Basim har signeret og på vejen synge Povl Kjøllers klassiker ”Jeg er så glad for min cykel”.

Stien bliver officielt indviet af Basim og By- og Kulturrådmand Anker Boye, som klipper snoren over til cykelstien, så de første elever kan få lov til at prøvekøre den nye, sikre skolevej.

Sikker skolevej i Cyklisternes By
Anlæggelsen af den nye cykelsti er et led i Odense Kommunes arbejde for at fremme cyklismen i byen, og en af måderne er at gøre børns skolevej mere sikker.

- Vi arbejder jo på at gøre Odense til cyklisternes by, så jeg er glad for, at vi nu kan åbne denne nye cykelsti og tunnel og dermed også give børnene på Rosengårdskolen en sikker vej til og fra skole, siger Anker Boye, rådmand i By- og Kulturforvaltningen.

Den nye cykelsti til Rosengårdskolen er blevet etableret i forbindelse med byggeriet af den ny IKEA, som åbner ved siden af skolen i starten af november.

Yderligere information
Skoleleder på Rosengårdskolen Erik Larsen: tlf.: 4031 8080 eller e-mail: erla@odense.dk

Rosengårdskolen
Stærmosegårdsvej 51
5230 Odense M

Projektleder på Cyklisternes By Elsebeth Gedde: tlf.: 5116 5982 eller e-mail: hege@odense.dk

Ingeniør i Trafik og Anlæg Søren Mose: tlf.: 2080 7971 eller e-mail: smos@odense.dk