Spring til indhold
Nyhed

Ballonfest i luften over Odense er aflyst

30-06-2009

AFLYSNING AF: Ballonfest i luften over Odense

Ballonfesten den 9. august er aflyst på grund af vejret


Odenseanerne kan se frem til et smukt syn, når luftrummet over Dyrskuepladsen d. 9. juli fyldes af luftballoner i alverdens farver. Det sker i anledning af Kongelig Dansk Aeroklubs 100 års jubilæum.

Det er ikke balloner af den traditionelle slags, der pustes op, når Kongelig Dansk Aeroklub (KDA) bliver 100 år. Ikke mindre end 20 vaskeægte luftballoner har meldt deres ankomst til Odense d. 9. juli, når de danske ballonskippere fejrer den runde fødselsdag. D. 9. juli er det præcis 100 år siden, den første danske gasballon blev sendt til vejrs.

Sport Event Fyn og EventHouse byder derfor alle fynboerne indenfor til en hyggelig og forhåbentlig lun sommeraften på Dyrskuepladsen i Odense, hvor der vil være mulighed for at komme helt tæt på ballonerne, mens de fortsat er på fast grund. Er man rigtig heldig kan man endda få lov også at komme en tur i luften. I Ugeavisen i uge 27 udloddes der nemlig en ballontur for to med champagnedåb, og alt hvad der ellers hører sig til ved en jomfrurejse i det imponerende fartøj.

Borgmester og rådmænd til vejrs
Både borgmester Jan Boye (K), rådmand Anker Boye (S) og rådmand Jane Jegind (V), der også er formand for Sport Event Fyn, benytter den festlige lejlighed til at få luft under vingerne. De stiger til vejrs sammen med ballonskipper Christoffer Mundt i hans store røde ballon.

”Vi er meget glade for, at Odense vil lægge græs til vores fødselsdagsfest”, siger Christoffer Mundt, ”for os ballonskippere var byen det naturlige valg lige midt i landet, og vi håber meget, at fynboerne vil nyde synet og være med til at gøre det til en festlig og fornøjelig aften”.

Programmet for arrangementet på Dyrskuepladsen d. 9. juli:

Kl. 19.00 Røre/føle/snakke-seance, hvor odenseanerne kan komme helt tæt på ballonerne.
Kl. 19.25 Velkomsttale v/ Odenses borgmester Jan Boye.
Kl. 19.40 Tale v/KDA’s formand; Hans Havsager.
Kl. 19.45 Vinderen af luftballonturen offentliggøres.
Kl. 19.50 Sidste forberedelser af ballonerne før opfart.
Kl. 20.15 Ballonerne stiger til vejrs.


For yderligere info:

Eventchef Claus Koch, Odense Kommune, EventHouse, tlf. 30 85 77 90
Projektleder Thine Dag Lempert, Sport Event Fyn, tlf. 30 59 24 46