Spring til indhold
Nyhed

Alle børnehavebørn får refleksveste

16-09-2009

Alle børnehavebørn får refleksveste

 

Børneulykkesfonden vil uddele gratis refleksveste til kommunens knap 5.000 børnehavebørn


Fremover kan byens børn i alderen tre til seks år færdes mere sikkert i trafikken. Alle, der møder op i Rådhushallen torsdag 1. oktober, får nemlig uddelt gratis refleksveste af borgmester Jan Boye (K) og Børneulykkesfonden. De børnehaver, som ikke kommer, får udleveret refleksvestene efterfølgende. Det sker som et led i et større arrangement om trafiksikkerhed, som Odense Kommune deltager i.

Ifølge Rådet for Større Færdselssikkerhed ligger Danmark trafiksikkerhedsmæssigt på en pinlig 13. plads blandt 15 af de europæiske lande, vi normalt sammenligner os med. Og her indgår børn selvfølgelig også i statistikken.


Rådmand Jane Jegind (V) mener, det er vigtigt at sætte fokus på trafiksikkerhed.
- Når alle børnehavebørn får refleksveste, betyder det, at vi kan bidrage til at højne trafiksikkerheden for de små. Og det er samtidig en hjælp til pædagogerne, der har et stort ansvar, når de færdes med mange børn i trafikken, siger Jane Jegind.


En del af arrangementet om trafiksikkerhed er også en tegnekonkurrence for alle børnehaver. Tegnekonkurrencen er netop skudt i gang og løber frem til 25. september. Vinderen af tegnekonkurrencen bliver kåret på H. C. Andersen Børnehospital, som i fællesskab med Codan står bag Børneulykkesfonden. Jane Jegind vil dele præmier ud.


Alle børnehaver i Odense Kommune er inviteret til at deltage. Emnet for tegnekonkurrencen er juletegninger til Børneulykkesfondens julekort. 


Pressen er velkommen til at deltage i begge arrangementer. Kåringen af vinderen af tegnekonkurrencen finder sted på OUH fra klokken 10.00-11.30, mens uddelingen af refleksveste finder sted i Rådhushallen fra klokken 11.30-13.00.

 

Læs mere på:

www.borneulykkesfonden.dk
 

For yderligere information:

Jane Jegind, rådmand i Børn- og Ungeforvaltningen, tlf. 6551 5000/ 20911031, e-mail jmj@odense.dk
Agnete Kramme, konsulent i Børn- og Ungeforvaltningen, tlf. 6551 5251, e-mail akra@odense.dk
Henriette Madsen, Børneulykkesfonden, tlf. 30 37 77 22 , e-mail hmx@codan.dk