Spring til indhold
Nyhed

125 millioner til kanalforbindelse i Odense

29-01-2009

Et bredt flertal i Folketinget har her til aften besluttet at give 125 millioner kroner til at finansiere forbindelsen over Odense Kanal.


Siden Fyns Amt blev nedlagt har Jan Boye været i dialog med skiftende trafik- og transportministre om at få bevilget penge til byggeriet. Så han er glad for, at forhandlingerne nu har båret frugt.


- I Odense Kommune har vi jo besluttet at bygge forbindelsen lige meget, hvor meget staten vil finansiere. Så det er fantastisk, at Folketinget også kan se, at broen har værdi, og at de går ind i finansieringen. Det betyder jo, at vi nu har 125 millioner kroner ekstra til vores andre planer med for eksempel Thomas B. Thriges Gade, letbanen og den kollektive trafik i øvrigt, siger Jan Boye.


30.000 biler over broen hver dag

Kanalforbindelsen kommer i alt til at koste 450 mio. Den blev i sin tid besluttet af Odense Kommune og Fyns Amt, og siden 2005 har Odense Kommune løbende forhandlet med staten om at overtage amtets rolle mht. betaling.


Odense Kommune er allerede i gang med at indhente tilbud på byggeriet. Beregninger viser, at cirka 30.000 biler om dagen vil køre over broen, når den står færdig i 2014.