Spring til indhold

Seniorliv i Odense - udvikling af nye muligheder

Hvad drømmer borgerne om som senior, efterlønner eller pensionist?

Hvilke tanker, ideer og forslag har de til et godt Seniorliv i Odense?

 

Alle borgere i Odense inviteres til borgerhøring lørdag den 5. marts.

Projekt "Seniorliv i Odense - udvikling af nye muligheder" opfordrer alle borgere til at fortælle om deres forventninger til et aktivt seniorliv. Bag projektet står Odense Kommune og ældrerådet i Odense.

 

Der afholdes pressemøde tirsdag, den 15. februar kl. 10 i lokale 120B på Odense Rådhus, Flakhaven 2, 5000 Odense C . På pressemødet vil borgmester Anker Boye og medlem af ældrerådet Helge Rasmussen præsentere projekt "Seniorliv i Odense - udvikling af nye muligheder."

 

Baggrunden for projektet

Projektet kan ses som en opfølgning af folketingets høring om "det aldrende samfund", hvor eksperter og politikere debatterede. Nu får borgerne i Odense lejlighed til at fremkomme med deres helt personlige ønsker og forventninger til tilværelsen som senior i Odense

Det er et af projektets formål, at politikerne skal kende borgernes ønsker og forventninger. Derfor skal projekt "Seniorliv i Odense - udvikling af nye muligheder" også ses som et forsøg på at starte en debat, om et aktivt seniorliv i Odense og herved sikre en fortsat dialog mellem borgerne og politikerne.

Med projektet er der ikke lagt op til, at borgerne kan fremkomme med en lang række ønsker til ydelser, som det offentlige skal levere. En af grundideerne er, at de mange ressourcer, som seniorer har, også skal kunne anvendes til gavn og glæde for andre.

 

Borgerne i Odense får flere muligheder for at deltage i projektet

Alle borgere inviteres til at deltage i en borgerhøring, som strækker sig over en hel dag. Her er der mulighed for at diskutere og prioritere emner og forslag til løsninger på vigtige spørgsmål som f.eks. arbejdsliv - tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet - kultur - fritid - bolig - sundhed - omsorg. For blot at nævne nogle af emnerne.

Der bliver mulighed for at chatte med politikerne på nettet, ligesom projektet får sin egen hjemmeside med mulighed for debatindlæg.

 

Byrådet følger op

Som afslutning på projektet vil byrådet ved en temadebat drøfte forslag og ideer fra projektet.

 

Yderlige informationer om "Seniorliv i Odense - udvikling af nye muligheder" fås ved henvendelse til projektleder, konsulent Erik Broby, tlf. 65 51 30 39 eller mail: ebha@odense.dk