Spring til indhold
Nyhed

Mindeaften om folkedrabene i Eks-Jugoslavien

20-01-2004
Pressemeddelelse udsendt den 20. januar 2004

Mindeaften om folkedrabene i Eks-Jugoslavien

Tirsdag den 27. januar kl. 19.30 arrangerer Odense Kommune i samarbejde med Undervisningsministeriet en mindeaften om folkedrabene, der fandt sted i 1990’erne i det tidligere Jugoslavien.

Aftenens hovedtaler er tidligere indenrigsminister Birte Weiss, der medforfatter til bogen Vanviddets Vidner (2000). Birte Weiss har selv overværet åbningen af en massegrav i Bosnien og fortæller bl.a. om den rystende oplevelse.

Der vil også være en personlig beretning fra en af dem, der måtte flygte fra Bosnien. Damir Balalic, der kom til Danmark i 1992, fortæller sin historie og sætter den i perspektiv.

Aftenen krydres med musik, både klassiske indslag ved musikere fra Odense Symfoniorkester og traditionel bosnisk musik fra Emir Bosnjak og Mirza Hasanbegovic.

PROGRAM:
Ÿ 19.30: Viceborgmester Niels Th. Nielsen byder velkommen
Ÿ Videohilsen fra undervisningsminister Ulla Tørnæs
Ÿ “Folkedrab i Bosnien” v. tidligere Indenrigsminister Birte Weiss
Ÿ “Min historie” v. Damir Balalic, afdelingsleder ved Odense Kommune
Ÿ Klassisk musik med en strygekvartet fra Odense Symfoniorkester (Marianne Granvig, Carl Sjöberg, Finn Winsløv og Søren Friis)
Ÿ Bosnisk musik med Emir Bosnjak og Mirza Hasanbegovic

Arrangementet, der finder sted i Skt. Knuds Kloster varer ca 1½ time, er gratis og der bliver serveret en lille forfriskning undervejs.

Arrangementet er en del af Undervisningsministeriets landsdækkende “Auschwitz-dag”, som er en årlig erindringsdag for ofre for Holocaust og folkedrab.

For nærmere oplysninger kontakt stadsarkivar Jørgen Thomsen, 65 51 10 31