Spring til indhold
Nyhed

KPMG afleverer rapport om Odense Energi A-S

28-04-2003
Konsulentfirmaet KPMG Corporate Finance har i dag orienteret Økonomiudvalget om sin analyse af mulige ejerskabsstrategier for Odense Energi A/S.
KPMG har for Odense Kommune analyseret mulighederne i det liberaliserede el-marked, således at Odense Kommune får det bedst mulige beslutningsgrundlag til at afgøre den fremtidige formueforvaltning og ejerstrategi for Odense Energi A/S.
Analysen er gennemført i en periode, hvor regulering og lovgivning vedr. kommuners ejerskab og evt. salg af elselskaber har været genstand for intense politiske drøftelser på Christiansborg. Økonomiminister Bendt Bendtsen har fremsat lovforslag (L162) på området.

KPMG Corporate Finance har for Odense Kommune analyseret 4 mulige ejerstrategier:
- Bevarelse af status qou
- Implementering af udbyttepolitik
- Delvist salg
- Helt salg

Orientering til Byråd
Byrådet orienteres om analysen den 14. maj 2003, hvor KPMG vil redegøre for hovedkonklusionerne af deres analyse. På baggrund af konsulentfirmaets analyse skal Økonomiudvalg og Byråd herefter drøfte og træffe beslutning om den fremtidige ejerstrategi for Odense Energi A/S. Sagen behandles på Økonomiudvalgsmødet den 21. maj 2003 og på Byrådsmødet den 4. juni 2003.

Flere oplysninger
Flere oplysninger kan fås hos Stadsdirektør Jørgen Clausen på tlf.: 6551 1001.