Spring til indhold
Nyhed

Klikstart - på vej til Odense

25-11-2003
Pressemeddelelse udsendt den 25. november 2003

Riv et par dage ud af kalenderen og bliv internet-bruger

Det er budskabet når klikstart-kampagnen kommer til Odense med et gratis IT-kursus med plads til i alt 250 deltagere. Er man uøvet eller meget lidt øvet i brugen af computer så er det nu, der er mulighed for at lave om på det. Ingen spørgsmål er dumme og ingen problemer er for små, når kampagnens ”roadshow” kommer til Uddannelsescentret i Odense den 22 -23/3 og igen den 24-25/3 2004 med et 2 dages kursusforløb.

Der er tale om en landsdækkende internetkampagne, som gennemføres af Danmarks Radio og bl.a. Odense Kommune. Projektet er støttet af EU’s Socialfond, og derfor er det muligt at tilbyde kurserne gratis. Det eneste krav for at være med er, at man er i arbejde og ikke har det store kendskab til internettet i forvejen. Derfor er det også nødvendigt at man har en aftale med sin arbejdsgiver om at man deltager i kurset, som kører mellem kl. 9 og 16 de 2 dage.

- Vi tør godt love, at det ikke bliver kedeligt, når det imponerende ”roadshow” kommer til Odense, siger informationskonsulent Ole Worregård, Odense Kommune.

- klik-start stiller op med 2 scener, 125 computere og et afprøvet undervisningskoncept. De 2 dage styres af 2 professionelle undervisere og 15 hjælpsomme assistenter, der har til opgave at lære kursisterne, hvordan de håndterer computeren, søger på nettet og sender e-mail, fortæller Ole Worregård.

På den første dag lærer kursisterne de grundlæggende ting om computeren og internettet – de lærer at søge informationer, sende e-mail og modtage svar. Den anden dag er tilegnet den enkeltes personlige behov. Man kan enten arbejde videre med søgning på internettet ud fra egne interesser eller arbejde med nogle af de emner som bliver taget op i løbet af dagen.

Hvis man ønsker at deltage i klikstart-kurset i Odense kan man tilmelde sig på Uddannelsescentret på telefon 6551 1251 eller via Odense Kommunes hjemmeside (www.odense.dk), hvor man også kan få nærmere oplysninger.

Sidste frist for tilmelding er den 9/1 2004.

Flere oplysninger vedr. denne pressemeddelelse kan fås hos kommunikationskonsulent Ole Worregård, telefon 6551 1022.